Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında almış olduğu uluslararası akreditasyonlara yenisini ekledi.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta düzenlenen ödül törenine katıldı. Akpınar, GAÜ’nün 30’uncu yılında almış olduğu yeni akreditasyonların gururunu Sosyal Medya aracılığı ile yaptığı açıklamada kamuoyuna duyurdu. Akpınar yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Çok büyük bir başarı. Üniversitemizin 30. yılında bu gece büyük bir Onur Duydum. Başarımızı Tüm Küresel GAÜ Ailemizle paylaşıyorum . Rektörlüğümüzü , İlgili Fakülte Dekanlarımızı , Turizm Yüksek Okulumuzun , Havacılık Yüksek Okulumuzun ve Enstitümüzün tüm İdari / Akademik Kadrolarımızı ve Kurullarımızı kutluyorum. KKTC’de ve Avrupa Birliğinde tek denetleme sürecinde, benimle başlatılan 20 yıllık bir süreç, siyasi mücadele ve inanılmaz bir emek sonrası, İşletme ve Ekonomi Fakültemizin tüm bölümleri , Turizm ve Havacılık Yüksek Okullarımızın tüm bölümleri dahil, Ön Lisans, Yüksek Lisans, Exevutive Programlar ve Doktora Programları Avrupa Konseyi İşletme Birliği (ECBE) Akreditasyonlarını almaya hak kazandı.

Onlarca Üniversite Arasında Akreditasyon belgelerimizi alırken, bizlerle çok büyük bir gurur duydum. Bir dönemde 20 farklı akademik disiplin ve tüm bölümlerde, Avrupa Birliğinde ilk kez tanıklık edilen böylesi bir durum karşısında şaşkınlığımı gizleyemedim. Şaşkınlığım bizim göstermiş olduğumuz başarıya değil, benimle birlikte o ana tanıklık eden diğer eğitim kurumlarının heyacanlı bakışlarınaydı. GAÜ’nün başarı yolculuğuna bu gece Avrupa'nın tarihi şehirlerinden Belgrad'ta birçok üniversite tanıklık etti. Bizler için söylenen sözler mükemmeldi. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Bir sonraki denetleme sürecine kadar daha çok yapacaklarımız var. Akreditasyon Belgelerimizi 05 Haziran Gecesi düzenlenecek olan 30’uncu yıl Gala gecemizde Ailemizle paylaşacağım. Öğrencilerimizin ve mezunlarımızın yaşamlarına çok önemli bir değer katmanın ayrı bir gururunu yaşıyorum ayrıca. Kutluyorum GAÜ; Başarı yolculuğumuzda daha nice güzel başarılara” dedi.
 
Editör: TE Bilisim