Bizler sağlık çalışanları olarak  hizmet verirken;  hasta memnuniyeti merkezli yaklaşım nedeniyle, çalışan memnuniyetinin geri planda  bırakıldığını, çalışanların hizmet etmiş oldukları sağlıksız ortamların iş yükü ile birlikte, yoğun bir çalışma süreci yaşadığını her platformda dile getirmemize rağmen bu problem hala çözülmüş değildir.

Bunun yanı sıra yoğun çalışma sürecinde fedakârca çalışan sağlık çalışanları her geçen gün giderek artan sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Son olarak bugün (27.7.2015) sabah 06:30’ da Yeni Erenköy Sağlık Merkezinde görev yapan hekim arkadaşımız hasta yakını tarafından darp edilmiştir.

 Bizler Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası olarak bu çirkin saldırıyı ŞİDDETLE KINIYORUZ ve SağlıkBakanlığını, sağlıkta şiddetle mücadele konusunda daha etkin, önleyici tedbirler almaya ve sağlıkta şiddetle mücadelenin alt yapısını oluşturmaya davet ediyoruz.

KIBRIS TÜRK HEMŞİRELER VE EBELER SENDİKASI                                                                                                                                  YÖNETİM KURULU GENEL SEKRETERİ

                       NURAY ÖZKOL

Editör: TE Bilisim