Son zamanlarda Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde hizmet veren üyelerimize karşı başlatılan yıldırma politikalarına karşı dayanacak gücümüz kalmamıştır.

          Temsil ettiğimiz zümrenin görev,yetki ve sorumlulukları yasayla belirtilmiş olmasına rağmen bazı hekimlerin yasa tanımaz tutumları ve  “biz emri veririz, siz uyarsınız” söylemleri bardağı taşıran son damla olmuştur.

          Bahse konu işyerinde hemşirelik hizmetleri dışında kalan hizmetlerde personel eksikliği olduğunu bilmekteyiz. Örneğin servis görevlisi,kayıt sekreterliği görevleri, güvenlik, muhasebe…vs. Bakanlıgın da bu açıkların giderilmesi için gerekli personeli istiham etmek yerine, zaten eksik kadro ile hizmet veren hemşirelerimize görevi olmayan bu işleri yürütme emri verenlere karşı sessiz kalanlarda bu uygulamayı kabul edip geçiştirmektedirler.

          Ancak sendikamızın yaptığı tüm iyi niyetli girişimlerine rağmen sessiz kalanlara karşı, oy birliğiyle almış olduğumuz eylem kararımızı ilgililere ve kamu oyuna açıklamayı bir görev bilmekteyiz.

          Ancak sendikamız, bakanlığımızın 3.10.14 Cuma günü mesai bitimine kadar bu konuya duyarlı olup gerekli tedbirleri almamaları ve bahse konu hakaretleri sarf eden hekimlerimizin yanlışları düzeltmemeleri durumunda Kurban Bayramı sonrası ilgili işyerinde şok eylem yapılacağını bilmesini istemekteyiz

 Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı
Oğuz KÖSE

Editör: TE Bilisim