Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve Lefke bölgesindeki bazı sivil toplum örgütü temsilcilerini kabul etti.

Mili Eğitim Bakanlığı basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, Bakan Dürtüst kabulde bölge okulları ve sivil toplum örgütlerinin sorunları hakkında bilgi aldı.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, ziyareti, bölge okulları hakkında Bakan Dürüst’e bilgi verme ve bölgenin önemli okullarından bir tanesi olan Lefke Gazi Lisesi’nin durumu hakkında görüş alışverişinde bulunma amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kaya, Kemal Dürüst’ü Milli Eğitim Bakanı olması nedeniyle tebrik de etti.

Kabulde, okul aile birliği üyeleri de okulun sıkıntı ve sorunlarını hakkında Bakan Dürüst’e bilgi aktardı.

DÜRÜST: “YENİ ÖĞRETİM YILINDA HEDEF; KALİTELİ EĞİTİM”

Mili Eğitim Bakanı Dürüst, yeni öğretim yılında hedefin; ‘kaliteli eğitim’ olacağını ifade ederek Bu konuda okullar açılmadan çalışmalara süratle başlayacaklarını kaydetti.

Lefke Gazi Lisesi’nin, KKTC’de çok önemli yerlere gelmiş birçok ismi mezun vermesinden dolayı çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Bakan Dürüst, “KKTC’deki tüm okullar benim için aynı önem ve değere sahiptir. Ben Milli Eğitim Bakanı olarak, Bakanlığımıza bağlı tüm okullarımızın gerek altyapı gerekse de eğitim kalitesi olarak geliştirilmesi yönünde hiç bir girişimden kaçınmayacağız. Ancak sadece bizim Bakanlık olarak girişimde bulunmamız yeterli değildir. Okulun bulunduğu bölge halkının da aynı hassasiyetle girişimde bulunarak, okulun kalkınması ve gelişmesine katkıda bulunması gerekmektedir” dedi.

Bakan Kemal Dürüst, gelecek hafta sorunları yerinde görmek amacı ile Lefke Gazi Lisesi ve diğer bölge okullarını ziyaret edeceğini de söyledi. 
Editör: TE Bilisim