Bakan Dürüst, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Acer’i kabul etti.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) davetlisi olarak KKTC’de bulunan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’i kabul ederek, bir süre görüştü.
GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi’nin de hazır bulunduğu kabulde konuşan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, GAÜ ile işbirliği konusunda görüşmek amacıyla KKTC’de bulunduklarını belirtti.
18 Mart Üniversitesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü Üniversiteleri arasında yerini aldığını da belirten Acer, “45 bin öğrenci sayısı ve bin 500 civarındaki akademisyen sayımız ile 92 yıllık büyük bir üniversite haline geldi” dedi.
Göreve 5 ay önce başladığını belirten Acer, 14 yıldan beridir Üniversite’de çalışmasından dolayı üniversiteyi iyi tanıdığını da sözlerine ekledi.
KKTC’ye yabancı olmadıklarını belirten Acer, “Bilimsel anlamda işbirliği kurarak yakınlığın daha da pekişmesini arzu ediyoruz. Bu anlamda GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi ile görüşmelerimizi gerçekleştirerek, üniversiteler arasında ne gibi işbirliği oluşturabileceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunduk” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de kabulünde yaptığı konuşmasında, 18 Mart Üniversitesi ile KKTC’nin güzide üniversitelerinden biri olan GAÜ’nün yakın işbirliği içerisinde olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Bakan Dürüst, GAÜ’nün son zamanlardaki bilimsel anlamdaki atılımlarının ve girişimlerinin takdir edilmesi gereken bir olgu olduğunu belirterek, dünyanın birçok ülkesinde kampüs açması dolayısıyla da KKTC’nin dünyaya açılımını sağlaması ile de başarılı bir üniversite olduğunu belirtti.
Çanakkale’nin tarih içerisindeki rolünün, Kıbrıslı Türkler için de çok önemli olduğuna vurgu yapan Bakan Dürüst, “Çanakkale’deki tarihi zaferleri, yaşananları çok yakından bilen ve ilgilenen, büyük bir ulusun bir parçasıyız” dedi.
Her zaman KKTC’deki üniversitelerin Türkiye Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerle bilimsel anlamda işbirliğinin olmasını destekleyen bir görüşü savunduklarını dile getiren Bakan Dürüst, Bilimsel anlamda üniversitelerin gelişmesinin, toplumların ileriye gidişini sağlam bir şekilde hızlandırdığının da altını çizdi.


 
Editör: TE Bilisim