Dürüst’ün konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyle;
KKTC Ekonomik yapısının en önemli yapı taşlarından olan Narenciye Sektörü ne yazık ki bugünün hükümeti tarafından gerekli önemi görmemektedir. Narenciye Sektörü aslında her türlü olumsuzluğa rağmen ihracatta birinci sırayı koruyor olması bile hükümeti Narenciye Sekötürüne önem verme noktasına getirememiştir.
Kim ne derse desin Narenciye ürünü milli bir sertvettir. Bizim çağrımız milli servete sahip çıkılmasıdır. Üretici bankalara borçlanarak ağaçlarını kurutmama pahasına bakımını yapmaktadır.

Alın terini toprağa akıtan ancak hükümet tarafından hiç ciddiye alınmayan narenciye üreticisinin sesini hükümet edenler ne zaman duyacaklardır. Ne zaman üretime köstek değil destek olmaya başlayacaklar.
Bizim çağrımız üreterek topraklarına sahip çıkmaya çalışan, üreterek çocuklarına bir gelecek oluşturmaya çabalayan üreticilerimize sahip çıkılmasıdır.

Bugün hala daha 6 ay önce alınan ürünün bedellerini Cypruvex ödememiştir. Bu ürün bedeli ödenmeyen hükümet üreticiyi zora sokmuştur. Ürün bedelleri derhal ödenmelidir. Üreticinin hak edişlerini alamaktan ortaya çıkan problemler giderilmelidir.

Geçen yıl hükümetin beçeriksizliğinden dolayı 10-15 Bin ton ürün dalında kalmıştır. Dalında kalan ürünün akıbeti ne olacaktır? Tazmini ne zaman gerçekleşecektir.

Bizler üreticinin yanında olduğumuzu ve her türlü mücadeleyi vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Hükümet daha duyarlı olsun ve narenciye bahçelerinin kurumasına göz yummasın. Çünkü üreticinin dermanı kalmamıştır.

Hükümet uykudan uanmalı ve üretçiye sahip çıkmalıdır. Gelecek sezonun başlamasına bir kaç ay kala hükümet pazarlama çalışmalarına hız vermelidir.

Narenciye sektörüne gereken ilgiyi göstermesini hükmetten beklediğimizi bir kez daha vurgular eğer yapamayacaklarsa da biran önce işi bilene bırakmasını tavsiye ederim.”






 
Editör: TE Bilisim