Ziyarette Bakan Dürüst’e“Sizleri bugün aramızda görmek bizler için güven ve mutluluk kaynağıdır” diyen Yükselen, LAÜ’nün öğrenci sayısını ciddi şekilde arttırdığını ve arttırmaya devam etmekte olan bir üniversite olduğunu vurguladı. Öğrenci artışının beraberinde getirdiği sıkıntıları birlikte aştıklarını belirten Yükselen, bölgedeki konaklama ihtiyaçlarının giderilmesinde Dürüst’e desteklerinden ötürü teşekkür etti.Üniversitenin yatırımlarının devam ettiğini vurgulayan Yükselen, yeni yapılacak yurt binasının temelinin Lefke Merkezde atıldığını, diğer taraftan cami inşaatının iki hafta önce başladığını ve geçen yıl başlayan Hukuk Fakültesi inşaatının ise devam etmekte olduğunu belirtti. Bu çalışmaların artan öğrenci sayısı ile birlikte oluşan ihtiyacı karşılamak için Mütevelli Heyeti ile birlikte alınan kararlar çerçevesinde sürdürüldüğünü söyleyen Yükselen, Eylül ayı itibari ile LAÜ öğrenci sayısının 8 binlere ulaşacağının beklendiğini, bundan sonraki yıllarda ise bu sayının 10 binlere ulaşacağının tahmin edildiğini ifade etti.

Mütevelli Heyeti Başkanı Özgün Faruk ise,Bakan Dürüst’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Lefke’ye hizmet etmek üniversiteye hizmet anlamı taşır. Çünkü Lefke’yi taşıyan üniversitemizdir, bütün yöre halkı da bu düşünceler içerisindedir ve üniversitemize büyük bir destek vermektedir” dedi.Faruk, Dürüst’ün bölgeye olan hassasiyetinden ve desteklerinden ötürü LAÜ yönetimi olarak memnuniyet duyduklarını ifade ederek özellikle Lefke’ye temelleri atılan yeni yurt yatırımına büyük desteklerinin olduğunu söyledi.
Dürüst: LAÜ ile gurur duyuyorum

Dürüst, “LAÜKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin saygın nitelikli, nicelikli kaliteli bir üniversitedir. LAÜ özelde Lefke Bölgesine ama genelde KKTC yüksek öğrenim yaşantısına ciddi anlamda renk katmaktadır. İfade etmek isterim ki değerli Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen çok iyi bir yönetici, çok iyi bir hoca, çok iyi bir idarecidir, LAÜ içinde bana göre bir şanstır”dedi.
Dürüst, “Burada iki güçlü partiden oluşan çok saygın çok değerli mütevelli heyeti üyeleri de var, aralarında bölge için yürekleri gerçekten sevgiyle çarpan arkadaşlarım vardır. Mütevelli heyeti bölgeye daha fazla katkı sağlatabilmek adına bir çok çalışmalar yapmaktadır. Bilim adına akademik kadronun başarıları ise LAÜ’yü ilerilere taşıyacaktır. Bölgenin bir vatandaşı olarak LAÜ ile gurur duyuyorum. LAÜ’nün bu kaliteli ve nicelikli adımlarını, bu ülkede çok kısa süre içerisinde önder üniversitelerden biri olma yolunda kararlı, disiplinli ve istikrarlı bir süreç içerisinde olduğunu açıkça ifade etmek istiyorum. Mütevelli Heyeti’nin de bunun için çalıştığını biliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.
 
Editör: TE Bilisim