Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, DAÜ heyetini kabul etti.

DAÜ Rektör vekili Necdet Osam kabulde yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın her zaman kendileri için en önemli bakanlıklardan olduğunu belirterek, Dürüst’ün de kendisi gibi öğretmen olması nedeniyle böylesi önemli bir bakanlığın başında olmasından gurur duyduğunu söyledi.

“Her ikimiz de önemli kurumları idare etmeye çalışıyoruz” diyen Osam, elbette sorumluluklarının de kaygılarının da çok büyük olduğunu ancak iki kurumun el ele vermesiyle başarıdan başarıya gideceklerine inandığını belirtti.

Osam, DAÜ olarak bakanlığın da desteğiyle her türlü sorunun üstesinden geleceklerini kaydederek, DAÜ’yü belli bir noktaya getirdiklerini ve bundan sonra da bakanlıkla işbirliği içerisinde daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini söyledi.

DÜRÜST

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de, ülkenin üniversiteler adası olma yönünde bir ilerleyişi olduğunu dile getirerek, bunun dünyada da KKTC’ye bir saygınlık kazandırdığını belirtti.

Sayısal artışın yanında kaliteyi de iyi noktalara taşımayı hedeflediklerini belirten Dürüst, DAÜ’nün KKTC’nin ilk üniversitesi olması nedeniyle de çok önemli olduğunu vurguladı.

Dürüst, DAÜ’nün şuan bakanlığa bağlı bir kurum olarak çalıştığını ancak 3-4 ay içerisinde özerk bir yapıya kavuşması için gereken yasal çalışmaların yapıldığını söyledi. DAÜ’den ellerinden geleni yapmaya devam etmesini beklediklerini ifade eden Dürüst, DAÜ’nün birtakım kısır çatışmalarla yıpratılmasının istenmeyen bir durum olduğunu dile getirdi.

Dürüst, DAÜ’nün iç huzurunun sağlanması için bakanlık olarak da ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. 
Editör: TE Bilisim