Le Chateau Lambousa Hotel Müdür Yardımcısı Ufuk Çağa, turizm alanında istikrarlı bir büyümeyi hedeflediklerini, önümüzdeki 5 yıl içerisinde tüm yatırımların tamamlanarak dünyanın en saygın otellerinden biri haline geleceklerini anlattı.
Katıldığı TV programında Le Chateau Lambousa Otel’le ilgili çarpıcı bilgiler veren Çağa, “Şu anda Avrupa’nın en seçkin tur operatörleri tarafından referans verilmekte, tesislerimizde konaklayan misafirlerimizin ülkelerine dönüşte anlattıkları olumlu izlenimler müşteri sayımızı sürekli olarak artırmaktadır” diye konuştu.

Tesislerimizin bulunduğu konum mükemmel
“Kıbrıs’ın tarih kokan en çarpıcı yörelerinin başında gelen Lapta’nın eteklerinde bulunan tesislerimizle ilgili olumlu yorumlar bizi daha da motive ediyor” diye konuşan Ufuk Çağa şunları söyledi:
“Beşparmak dağları ile masmavi denizin koynunda, Osmanlı kervansarayları mimarisiyle büyüleyici bir atmosfer oluşturan Le Chateau Lambousa Hotel kardeş kuruluşu Asena tatil köyü ile çok daha geniş bir alanda hizmet veriyor. Baştan aşağı yenilenen, Akdeniz’e özgü bitkilerle adeta cennetten bir köşe haline dönüştürülen Asena ile Le Chateau Lambousa Hotel’in ortak özelliği, aynı ortamı farklı konseptlerle tatilcilerin hizmetine sunmak”

Yatırımlar durmaksızın devam ediyor
GAÜ Başkanlık Ofisi ve GAÜ Turizm Fakültesi ile birlikte yürütülen Le Chateau Lambousa Hotel’in farklı konseptinin birçok turizm dergisinde övülerek anlatıldığını, Kıbrıs’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığını belirten Ufuk Çağa, SPA & Welness Centre için çalışmaların devam ettiğini, toplamda 970 m2’lik bu merkezde buhar odası, sauna, hamam, VIP masaj salonu ve bu masaj salonlarının içinde de jakuzi bulunacağını, özel jakuzi salonunu tesiste konaklayan tüm misafirlerin kullanabileceğini anlattı.

Turistler hayran kalıyor
Le Chateau Lambousa Hotel’in adını antik çağlardan aldığını, burada kalan turistlerin tesislere hayran kaldığını anlatan Çağa, “Burası modern dünyanın tüm avantajlarını sunan muhteşem bir turizm tesisi olmakla birlikte aynı zamanda antik Lambousa şehrinin arazisinde inşa edildiğinden dolayı turistlerin büyük ilgisini çeken bir tesis. Hotelde sergilenen sanat eserlerinin yanısıra verilen yüksek hizmet büyük takdir görüyor” dedi.

5 yıldızlı hizmet
Avrupa ülkelerinden gelen turistlere uluslararası 5 yıldızlı otel imkanları sunduklarını ifade eden Çağa, yiyecek-içecek bölümünde kullandıkları ürünlerin organik besinler olduğunu ve kendi üretimleri olduğunun altını çizdi.
Casino turizmi dışında en güçlü alternatifi oluşturduklarını belirten Çağa, “Biz eğlenceden ziyade Kıbrıs’ın doğal, kültürel ve tarihi yapısını tanıtmaya önem veriyor, bir anlamda kültür turizmi yapmış oluyoruz” diye konuştu.

Turizm sektörünün sorunları
Bir soru üzerine Kıbrıs’taki turizm hizmetlerinin yeterince çeşitlendirilemediğini, bu gibi gelişmelerin turist sayısındaki nitelikli artışla mümkün olabileceğini anlatan Çağa “Bugün dünyada turizm planlamaları 10-15 yıllık periyodlar dikkate alınarak şekillendiriliyor, dolayısıyla planlama yapılırken gelecekle ilgili projeksiyonlar tartışılıp düşünülmesi, buna göre hareket edilmesi gerekiyor” dedi.

Teşvikler artırılmalı
Devlet Planlama Örgütü verilerine göre, yıllık turizm gelirlerinin 700 milyon dolar olduğunu söyleyen Çağa “Turizm yatırımları teşvik edilmeden olumlu bir sonuç almak mümkün değildir, turizm sektörü en fazla özen gösterilmesi gereken konuların başında gelmektedir” dedi.
 
Editör: TE Bilisim