Etkinlik, Gastronomi Bölümü öğrencileri ve öğretim görevlilerinin katılımı ile LAÜ Gastronomi Bölümü’nün Uygulama Mutfağı’nda gerçekleşti.

Erdem Dırbalı ilk olarak, pişirme ve etkili sunum tekniklerinden bahsederek lezzetli sunumların yanında görselliğin de son derece önemli olduğunu söyledi. Öğrencilere aşçılık mesleğinin püf noktolarını anlatan Dırbalı, çeşitli yemek ve tatlılar hazırlayarak öğrencilere örnekler sundu. Mutfakta, yabani mantar çorbası, kereviz püreli karidesli sebzeli börek, kuşkonmaz, pancar ve morel soslu kuzu bonfilenin yanı sıra, çikolatalı sufle, kek ve zeytin yağlı çikolatalı puro yapan Dırbalı, sunumunda farklı görsel şovlar da sergileyerek öğrencilerin beğenisini kazandı.

Eyüp Kemal Sevinç de, öncelikle öğrencilere pişirmenin inceliklerini ve aşçılığın bir sanat olduğunu belirterek, aşçılık mesleğinin geçmişe oranla daha saygın bir konuma geldiğini bundan dolayı, hazırlanan her yeni yemeğin kültürel zenginlik açısından bir keşif olacağını belirtti. Sevinç mutfaktaki sunumunda, öğrencilerle birlikte uygulamalı olarak tarhana ile kaplanmış dana antrikot ve Türk mutfağına özgü tereyağlı cevizli erişte yaptı. Sunumların ardından hazırlanan yemekler ve tatlılar öğretim görevlilerine ve öğrencilere ikram edildi.
 
Editör: TE Bilisim