Çatalköy Belediye Tiyatrosu, tiyatro ekibinin dünyada ve ülkede yaşanan olumsuzluklara kaşı sahnelediği oyunlarla karşı durmaya devem edeceği  belirtildi.

Çatalköy Belediye Tiyatrosu adına Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle yapılan yazılı açıklamada, “Bizler ülkemizde ve Dünyamızda yaşanan tüm acı ve olumsuzluklara, bedeli ne olursa olsun sanatımızla karşı durma kararıyla çıktığımız bu sanat yolunda yürümeye devam ediyoruz” denildi.

Açlık, düşünce özgürlüğünün kısıtlanması, ırkçılık ve çevre katliamlarına karşı durulması gerektiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Yaşamak susmamaktır bizce. Karşı çıkmaktır her nefes alış verişte. Karşı çıkmaktır sözle, yazıyla, müzikle, resimle, düşünceyle ve hareketle. Bizler 14 yıldır, sahnemizle karşı duruyoruz ve susmuyoruz..

Çatalköy Belediye Tiyatrosu bu gün 3 yaşında.Ancak bu tiyatro takımı ile 14 yıldır birlikte yürüyoruz bu yolu. Dünyanın her yerinde aynı yolu yürüyen tiyatro emekçilerini selamlarken, hepinizi susmayarak yaşamaya çağırıyoruz.

Editör: TE Bilisim