Doktor Burhan Nalbantoğlı Devlet Hastanesi Çocok Doktoru Hüseyin Helvacı söz konusu olayla ilgili açıklamamlarda bulundu.

Sözkonusu gün cocuk servisi nobetcisi olduğunu, ocuk servisi tarihinin en zorlu nobetlerinden birini yasadıklarını ve haber konusu olan cocuk disinda yenidogan servisinde 6 yogun bakim hastasimım daha yatırıldığını kaydeden Helvacı, söz kon usu cocukla birlikte 4 çocuğu daha sevk etmek durumunda kaldıklarını söyledi. Doktor Çiğdem ve Sevim isimli asistan ile sabaha kadar çalıştıklarını anlatan Helvacı, olayla ilgili çıkan haberde kendilerinin yanlış teşhis koyup yanlış tedaviler uyguladıklarını ve cocugun bu hale gelmesine sebep olduğuklarını yazdığını ancak söz konusu hastanın Girne’den yuruyerek falan degil stupor halinde ve ensefalit şüphesiyle Lefkoşa’ya geldiğini kaydetti.

Söz konusu çocuğun Burhan Nalnamtoğlu Devlet Hastanesine geldiginde bilincinin bulanık olduğunu anlayan Helvacı, yaptıkları işlemlerin hepsi hastane kayıtlarında mevcut olduğunu da hatırlattı. Helvacı, defalarca bir hataları var mı yok mu diye kontrol ettiklerinin altını çizerek, söz konusu çocuğu goz hekiminin kontrol ettiğini, kontrastli beyin BT’nin cekildiğini, hastane radyoloğunun filmi yorumladığını ve saat 19:00 gibi aileden onay alip Dormicum dozunu max dozun altinda olacak sekilde,dormicum ile sedasyon yaparak lp yaptıklarını anlattı. Çocuğun iddia edildigi gibi 20 dakikka sonra degil 2 buçuk saat sonra konvulziyon gecirip kusmaya basladığını ve solunumunun durduğunu dile getiren Helvacı, kardiyak arrestin hic gelişmediğini ve resusuitasyon sonu alinan kan gazının normal olduğunu ifade etti. Helvacı, çocuğun sefkedildiği hastanede “Zaten beyin ölümü gerçekleşti” denilerek hiöbir şey yapılmadığını duyduklarını da söyleyerek, yaşam mücadelesi veren 7 yaşındaki bir çocuğun üzerinden, tamamen manipulatif şekilde ve farklı amaçlarla, adlarının ve mesleklerinin kullanılarak bu şekilde haberler yapılmasına hiçbir şekilde kabul ve izinleri olmadığını belirtti.

Editör: TE Bilisim