YDÜ tarafından yapılan açıklamada, ziyarette, Kasım ayı içerisinde gazilerin Kıbrıs’ta düzenlenecek bir programa katılmasına karar verildiği belirtildi.

Kıbrıslı Türklerin selamını Tokatlı gazilere getirdiğini ifade eden YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, “Kıbrıs Türkleri olarak size minnettarız. Candan can vererek bir devlet bir Cumhuriyet kurdurdunuz” dedi. Günsel şöyle devam etti:

“Bize düşen, sizin bu candan can verişinizi buraya yakışır bir şekilde Türkiye’si ile anavatanı ile bütünlüğünü sağlayabilmektir. Bu nedenle 1974 barış harekatından sonra biz bu bütünlüğü nasıl sağlayabiliriz diye bu bütünlük için en iyi enstrümanın ne olduğunu düşündüğümüzde en iyi enstrümanın bir üniversite olduğuna karar vererek en iyi meslek seçiminin ötesinde en güçlü Türkiye ile bağımızı nasıl sağlarız gayreti ile bugün gelinen noktaya baktığımızda kendi arabasını üretebilen bir noktaya gelmiştir Kıbrısımız sizlere minnettardır. KKTC’nin kuruluş yıldönümü olan 15 Kasım’da Sizi orada görmek, ağırlamak isteriz. Var olunuz. Gazilerimiz Kıbrıs’a gelip o eski günlerini hatırlaması gerekir. Ne bağışladığınızı gözlerinizle görmeniz gerekir.”

Editör: TE Bilisim