Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürlüğü,  Mesleki Teknik Eğitim Dairesi Müdürlüğü ve  KKTC Telsim’in  işbirliğinde, Özgürlük ve Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçü’ün 29. Ölüm yıldönümü nedeniyle, ortaokul ve liseler arasında düzenlen “Dr. Fazıl Küçük ve İnsan” konulu kompozisyon yarışmasının ödülleri bugün verildi.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan,  Dr. Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar’ın katıldığı ödül töreni,  saat 12.30’da Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda saat gerçekleştirildi.

Orta okullardan 27, liselerden ise 40 kompozisyonun değerlendirmeye alındığı yarışmada, ortaokul kategorisinde birinciliğe “Onun Gibi Sevmeliyiz” başlıklı kompozisyonuyla Bayraktar Ortaokulu’ndan  Sıla Çetinkurt, lise kategorisinde ise “Ölümsüz Kahraman” başlıklı kompozisyonuyla Güzelyurt Türk Maarif Koleji’nden Derya Kızılkaya’ya layık görüldü.

Ortaokullarda ikinciliğe “ O Bir Destan” başlıklı kompozisyonu ile Canbulat Özgürlük Ortaokulu’ndan Zeliha Karadaş;    üçüncülüğe de “Dr. Fazıl  Küçük’ü Anmak” başlıklı kompozisyonuyla  Yakın Doğu Koleji’nden Kerem Fidan  layık görüldü.

Liselerde ise ikincilik ödülü “Bir Dr. Fazıl Küçük Masalı” başlıklı kompozisyonuyla  Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nden Fulya Kozan’a;  üçüncülük ödülü de  “Ekselans Dr. Fazıl Küçük” başlıklı kompozisyonuyla Doğu Akdeniz Doğa Koleji’nden Uğfe Kuyucuoğlu verildi.

ATASAYAN: ÖNEMLİ OLAN YARIŞMAK

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan  törende yaptığı konuşmada, yarışmada dereceye girmekten çok katılmanın önemli olduğunu söyledi.

Öğrencilerin Dr. Fazıl Küçük’ün hayatı ve insan sevgisini dile getirmelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Atasayan, “Dr. Fazıl Küçük bu toplumu cemaat seviyesinden alıp devlet noktasına taşımış büyük bir liderimizdir” dedi.

Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Türk mücadele tarihinde önemli yere sahip olduğunu hatırlatan Atasayan, ülke gençliğinin de Dr. Küçük’ün vermiş olduğu mücadeleyi iyi anlaması ve KKTC’ye sahip çıkması temennisinde bulundu.

KÜÇÜK: KİTAP PROJESİ VAR

Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük de yaptığı konuşmada bu yıl ödül alan kompozisyonların önceki yıllardaki kompozisyonlarla birleştirilerek kitaplaştırılmasıyla ilgili bir projenin gündemde olduğunu dile getirdi.

Küçük, böylesi bir kitabın gelecek yıllarda öğrencilere ışık tutabileceğini kaydetti.

TANPINAR:KENDİNİ İFADE EDEN BİR NESİL YETİŞİYOR

KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ise, 3 yıldır devam eden kompozisyon yarışmasında bu sene ana tema olarak, “Dr. Fazıl Küçük ve İnsan Sevgisi” konusunun belirlendiğini dile getirdi.

Tanpınar, bu konuyu seçmekteki amaçlarının, Dr. Fazıl Küçük’ün sadece bir lider olarak değil, bir doktor ve vatandaş olarak yaşadığı toplum için yaptıklarını anlatmak ve Küçük’ün toplumdan aldığını topluma nasıl geri ödediğini vurgulamak olduğunu kaydetti.

Tanpınar yarışmada, gençlerin Dr. Fazıl Küçük’ün insan sevgisini anlamalarının ve ifade etmelerinin hedeflendiğini söyleyerek, “Kompozisyonları okudukça görüyoruz ki bu toplumda okuyan, okuduğunu anlayan, bunları kendi akıl süzgecinden geçirerek kavrayan ve aktaran bir nesil yetişiyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim