Kıbrıs Türkünün Özgürlük ve Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, ölümünün 29. yıldönümünde Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 11.00’de düzenlenen törenle anıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yanı sıra, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Mehmet Soğancı, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Talu, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral İbrahim Yılmaz, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Avni Angun,  Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, bazı milletvekilleri, Dr. Küçük’ün ailesi, öğrenciler,  sevenleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’yla başlayan törende Lefkoşa Türk Lisesi korosu Dr. Küçük anısına marşlar seslendirdi.

Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük’ün konuşmasının ardından, Dr. Fazıl Küçük’le ilgili belgesel gösterildi.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ın konuşması sonrası, LTL öğrencilerinin oratoryosuyla tören sona erdi.

KÜÇÜK

Mehmet Küçük yaptığı konuşmada, doğuştan lider vasıflarına sahip Dr. Fazıl Küçük’ün statü, sıfat, para gibi hırslardan uzak yaşadığını, doktor olmasının verdiği saygınlık ve gazete sahibi olmasıyla geniş kitlelere ulaştığını söyledi.

Mehmet Küçük, korkusuz yaşayan ve inandığı doğrular uğruna hapse düşmekten dahi korkmayan Küçük’ün barış yanlısı bir insan olarak, bugün Rumlar tarafından da saygıyla andığını belirtti.

Beraber mücadele ettiği halkına inancını hiç yitirmeyen Küçük’ün, tüm uğraşının Kıbrıs Türklerinin Adada özgürce yaşaması olduğunu kaydeden Mehmet Küçük, babasının, gazetesi vasıtasıyla halkı bilinçlendirdiğini, Ankara’da temaslar yaparak yoğun temposunu hayatının sonuna kadar sürdürdüğünü söyledi.

Küçük’ün kendisini halkına adayan hayırsever bir lider olduğunu belirten Mehmet Küçük, hastalara ücretsiz bakan, ücretsiz ilaç verip bazen maddi yardımda da bulunan Küçük’ün, halkın arasından hiç ayrılmadığını toplumla hep iç içe olduğunu belirtti.

Silahsız mücadelesinde babasına Hintli siyasetçi ve düşünce adamı Mahatma Gandi benzetmesi yapan Küçük, babası Dr. Fazıl Küçük’ün gerektiğinde düşmana karşı topla tüfekle mücadele ettiğini kaydetti.

ATASAYAN

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan da konuşmasında, varoluş ve özgürlük mücadelesinde yılmadan çalışarak halkının ve milletinin sevgi ve güvenini kazanmış Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Türklerini cemaat olmaktan çıkararak, toplum seviyesine yükselttiğini söyledi.

Dr. Fazıl Küçük’ün halka yön gösteren Anavatanına bağlı bir lider olduğunu vurgulayan Atasayan, Küçük’ün Halkın Sesi gazetesiyle halkıyla iletişim kurarak milli şuurun gelişmesini sağladığını kaydetti.

Küçük’ün engellendikçe daha çok çalıştığını ve sesini yükselttiğini belirten Atasayan, ülke yönetiminde Kıbrıslı Türklerin de olması gerektiğini ve halkının insanca yaşama arzusunu tüm dünyaya duyurduğunu hatırlattı.

Atasayan geçmişini iyi bilen ve geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştirmek için, Dr. Fazıl Küçük’ü unutmamak ve unutturmamak gerektiğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim