Merhum politikacı, gazeteci, yazar, kooperatifçi, BRTK eski müdürlerinden İsmet Kotak’ın oğlu, İşadamı Serhat Kotak Demokrat Parti (DP)’ye katıldı.

DP’den yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinde DP Genel Merkezi’nde gerçekleşen katılım töreninde Kotak, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın rozet takmasıyla DP’ye geçti.

Kısa bir konuşma yapan DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, uzun bir süreden beri parti programlarını anlatmak için bölge bölge, köy köy dolaştığını; her ziyaret ve programda “yurdunu seven tüm insanları DP çatısı altında, ülkenin geleceği için hazırlamakta oldukları programa destek vermeye” davet ettiklerini anlattı.

Bu çağrılar çerçevesinde Serhat Kotak’ın DP’ye katılma kararı aldığını söyleyen Denktaş, “İnanıyorum ki uzun zamandan bu yana tanıdığım, Kıbrıs konusunda hemfikir olduğumuz, KKTC’nin geleceği ile ilgili vizyon konusunda görüşlerimizin bire bir örtüştüğü Sayın Serhat Kotak’la birlikte çok güzel çalışma dönemi gerçekleştireceğiz” dedi.

DP’ye katılan Kotak’ı aynı zamanda “Başkanlık Divanı üyesi” olarak aralarına aldıklarını kaydeden Denktaş, Serhat Kotak’a DP Genel Başkan Yardımcısı olarak da görev verdiklerini söyledi.

KOTAK: “DP’DEYİM ÇÜNKÜ…”

Serhat Kotak da, “DP çünkü; rahmetli babam İstek Kotak, beni ve kardeşlerimi ülkemize yararlı olmamız için ve elimizden gelen katkıyı koymamız için yetiştirdi” dedi.

“Bugün artık ‘Türkiye’den parayı alalım, yandaşlarımıza dağıtalım’ veya ‘Rum’a yama olalım’ arasında bir seçenek kabul etmiyoruz. Dolayısı ile DP’ye girerken üçüncü bir yolun olduğunu ve bunun da ‘onurlu, kendi ayakları üzerinde durabilecek bir ülke yaratmak için yürünen bir yol olduğunu’ söylemek ve göstermek için DP’deyim” diyen Kotak, bundan sonra ülkenin geleceği ve Kıbrıs Türk halkının refahı için DP’nin emrinde olacağını kaydetti.

Editör: TE Bilisim