Ceren ERCİH

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) eski Genel Sekreteri Kutlay Erk, Cansu Örmeci’nin sunduğu öğlen Ajansı’na konuk oldu. Olası koalisyonları değerlendiren Erk, UBP’nin de CTP’ye yaşattıklarının unutulmadığının da altını çizerek DP’ye mahkum kalmaktansa UBP ile koalisyon kurulabileceğini belirtti. Erk, ben yaralarımı sarar, devam ederim dedi.

“BU HÜKÜMET DÖNEMİNDE MECLİS ÇOK ÇALIŞTI”

Hükümetin çok çalıştığını, meclisin başarılı işlere imza attığını belirten Erk, “Bu hükümet döneminde meclis çok çalıştı. Günün sonunda vatandaşın baktığı peki benim demokrasim ne kadar yükseldi? Ekonominin kalitesi ne kadar yükseldi? Benim hayat kalitem ne kadar yükseldi? Diye sorunca o kadar çok çalıştı mı diye bu halk soruyor” dedi.

“BU HÜKÜMET DÖNEMİNDE ÇOK İŞLER OLDU”

Bu hükümet döneminde yapılan güzel işlerin fark edilmemesinin sebeplerini de sıralayan Erk şunları kaydetti; “Bu hükümet döneminde çok işler oldu diyebilecek bir farklılık olmadı. Güzel işler yapıldı. İyi işler yapıldı. 5 bin civarında özel sektörde iş imkanı yaratıldı. Neticede insanlar yaşam kalitem yükseldi mi diye baktığında o kaliteyi sağlayamadık. Demokrasi kalitemiz yükseldi mi dediğimizde o fark edilebilirliği de sağlayamadık. Ekonomik sürdürülebilirliği sağlandı mı diye sorulduğunda da dövizden bu kadar etkilendiğimize göre o arzu ettiğimiz başarıyı sağlayamadık.”

“KOALİSYONUN DOĞASINDA VAR”

Olası koalisyonları da değerlendiren Erk, işlerin gayri resmi yollarla da yürütülebileceğini çünkü bunun koalisyonun doğası olduğunu ifade etti. Erk; “Eğer hükümet koalisyon olacaksa ertesi gün sabah birileri koalisyon girişimlerini gayri resmi olarak yapar. O işin doğasında vardır. Sayın Talat Denktaş ile görüşmüş olabilir. Sayın Denktaş burada duralım Özgürgün ile de görüşeceğim demiş de olabilir. Bunların külliyen yoktur, bugün başladı resmen demek doğru olmaz bir şeyler önceden kurtarılmaya çalışılır” dedi.

“YARAMI SARMAYA DEVAM EDERİM”

Son olarak kimle koalisyon olabileceğine dair değerlendirmede bulunan Erk, DP’ye mahkum kalmak istemediğini dile getirdi ancak UBP2nin de CTP’ye yaşattıklarını unutmadığını da hatırlattı. Erk, UBP ile oluşacak olası koalisyonda yaralarını saracağını da şu sözlerle söyledi; “Ben DP’yi sevdiğimden değil, DP’yi UBP’den çok da farklı gördüğümden değildir çoğu zamanda diyorum UBP a UBP b’dirler. UBP dediğimiz UBP a onlarca yıl CTP’lilere çektirdiklerini unutmak mümkün değildir. Açtıkları yaraların hala daha izi var. Onu sindirmekte ben zorlanırım ama DP’ye de mahkum kalmasın. Onun için hükümet eğer UBP ile Daha iyi bir hükümet oluşturabilecekse ben yaramı sarmaya devam edebilirim. Şikayet etmem.”  
Editör: TE Bilisim