Demokrat Parti (DP) Kadın Örgütü ve Gençlik Örgütü, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın 89. doğum yıldönümü anısına Anıt Mezar’a yürüdü.

Denktaş’ın mezarı başında toplanan heyet, Denktaş’ın huzurunda saygı duruşunda bulunarak, ruhuna Fatiha okudu, anıta çelenk sundu.

DP Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak burada yaptığı konuşmada, Denktaş’ın 89 yıl önce başlayan hayatının, bütün yaşamı boyunca savunduğu davanın ve yaptığı  mücadelenin yalnızca Kıbrıslı Türklere değil, tüm dünya Türklüğüne ilham verdiğini dile getirdi.

Aktoprak, Rauf Denktaş’ın hastaneye kaldırıldığı gün olan 24 Mayıs 2011 tarihinde, kendi ofisinde son olarak DP Kadın Örgütü üyelerini ağırladığını da hatırlatarak, “O gün bizlere vermiş olduğunuz nasihatlar hala kulaklarımızda ve asla unutmayacağız” dedi ve o günü bir kez daha saygıyla andı.

Aktoprak, Denktaş’ın o gün söylediklerini şöyle aktardı:

“Şayet KKTC’yi kurmasaydık, bugün ya Kıbrıs’ta azınlık olarak Rumlara tabi, boynumuz eğik yaşayacaktık; veya tamamen adadan çekip gidecektik. Geçmişten günümüze Rumun siyasetinde bir sapma olmamıştır. Tek niyetleri Kıbrıs Türkü’nü azınlık durumuna getirmektir. Bu nedenle kimseye aldırış etmeyelim. Devletimizden, egemenliğimizden vazgeçecek bir anlaşmayı kabul etmeyelim. Bunu yaparsak sonumuz gelmiş demektir.”

Aktoprak, “Huzurunuzda bir kez daha söz veriyoruz: KKTC’yi sonsuza dek yaşatacağız ve KKTC’yi gelecek nesillere daha iyi koşullarda bırakacağız” dedi.

DP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Münür Öztürk de,  Denktaş’ın hayatından kısa özetler sundu ve Denktaş’ın örnek bir lider olduğuna dikkat çekti.

Denktaş’ın huzurunda olmanın onuru ve şerefini yaşadıklarını dile getiren Öztürk, “KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş, ömrünü halkının haklı davasına adamış, mücahit, eşine zor rastlanan bir lider. Toplumlar, tarihlerine yön veren ve geleceklerini aydınlatan liderlerini hiçbir zaman unutmazlar. Kıbrıs Türk halkı olarak bizler de seni asla unutmayacak, bizlere bıraktığın en büyük miras olan KKTC’ye sahip çıkacak ve sonsuza dek yaşatacağız. Huzurunuzda and içiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim