Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, bu sabah DP’nin Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu ve parti yetkililerinden oluşan bir heyetle, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’ni ziyaret etti.

Kıbrıs sorunuyla ilgili görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, partinin LTB Başkan adayı Arabacıoğlu’nun hedefleri de anlatıldı.

Denktaş, Güney Kıbrıs’ta yapılacak başkanlık seçimleri sonrasında Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirilen müzakerelerin yeniden başlayacağını belirterek, DP’nin bu konudaki görüşlerini, dernek üyeleriyle paylaşmak istediklerini söyledi.

Halkın müzakere sürecine ilişkin bilgilendirilmesi ve aydınlatılmasının önemli olduğunu vurgulayan Denktaş, dernekle bu konuda nasıl birlikte çalışabileceklerini görüşeceklerini ifade etti.

Dernek Başkanı Yılmaz Bora da dernek üyelerinin, Kıbrıs davasını yıllardır sırtlarında taşıyan kişilerden oluştuğunu, düşüncelerinin öğrenilmesi ve irdelenmesi gerektiğini belirtti.

DENKTAŞ: “GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞMAK İSTEDİK”


Serdar Denktaş, derneğin yeni yönetim kurulunu tanımak, Kıbrıs sorunuyla ilgili görüş alışverişinde bulunmak ve LTB Başkan adayı Arabacıoğlu’nun hedeflerini anlatmak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Güney Kıbrıs’ta yapılacak başkanlık seçimleri sonrasında, Kıbrıs sorunuyla ilgili gelişmeler yaşanmasının beklendiğini söyleyen Denktaş, halkın bu süreçte bilgilendirilmesi, aydınlatılması noktasında dernekle birlikte nasıl hareket edebileceklerini görüşmek istediklerini belirtti.

Denktaş, derneğin, Kıbrıslı Türkleri bugüne taşıyan unsurları barındırdığını, bu nedenle büyük önem taşıdığını vurguladı.

BORA: “BİRLİĞİN SAĞLANMASINA İHTİYAÇ VAR”

Yılmaz Bora, dernek üyelerinin Kıbrıs sorunuyla ilgili görüşlerinin sorulmasının, irdelenmesinin gerekli olduğunu belirterek, ziyaretten mutluluk duyduklarını söyledi.

TMT üyelerinden Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun 33’üncü ölüm yıldönümü dolayısıyla mezarı başında düzenlenen anma törenine, farklı görüşleri temsil eden siyasi partilerin temsilcilerinin ve her kesimden kişilerin katıldığını belirten Bora, bundan çok etkilendiklerini, mutlu olduklarını ifade etti.

Müzakere sürecinin başlaması öncesinde toplumun, birlik ve beraberliğin sağlanmasına ihtiyaç duyduğunu söyleyen Bora, “Biz birliği sağlayanların yanında olacağız” dedi.

Bora, iç politikadaki gelişmeleri hüzünle izlediklerini, siyasi kadrolardan halkın sorunlarına çözüm getirmesini beklediklerini belirtti.

ARABACIOĞLU: “ŞEFFAF OLACAĞIZ”


DP’nin LTB başkan adayı Arabacıoğlu da, 19 yıldır siyaset yaptığını, ülkesi için çalıştığını belirterek, belediye başkanlığına, yaşanan sorunları çözmek amacıyla talip olduğunu kaydetti.

Adaylığının açıklanmasının ardından farklı tepkiler aldığını söyleyen Arabacıoğlu, “Bana yıpranacağımı söyleyenler oldu, risksiz görev yoktur. Benim aldığım risk sizin, mücadele yıllarında aldığınız riskin yanında önemsizdir” dedi.

Arabacıoğlu, başkan seçilmesi halinde belediyede mali disiplin ve çalışma barışının sağlanması için çalışacağını söyledi.

Belediyede şeffaflık sağlayacaklarını belirten Arabacıoğlu, “Gelir ve gider dağılımının vatandaş tarafından sürekli takip edilebileceği bir sistem kuracağız. Şeffaf olacağız” dedi.

Arabacıoğlu, LTB’deki borcu yaratanlarla ilgili hukuksal sürecin de takip edileceğini söyledi. 
Editör: TE Bilisim