Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş beraberindeki heyet ile birlikte KKTC’de faaliyet gösteren Hataylı dernekleri ziyaret ederek, Reyhanlı’da gerçekleştirilen bombalı saldırılarda yaşamını yitirenler için başsağlığı diledi, Hataylıların acılarını paylaştı ve bu saldırıların son bulmasını temenni etti.

Denktaş, saldırıdan dolayı üzüldüklerini ve bu olayın kendilerine acı verdiğini vurgulayarak, saldırıda yaşamını yitirenlerin ve ailelerinin ancak saldırıyı yapan faillerin bulunması ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasıyla rahatlayacağını kaydetti.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, DP Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, DP Genel Sekreteri Bengü Şonya ve diğer yetkililerden oluşan bir heyetle Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Hataylılar Bütünleşme ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.

Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nde gerçekleştirilen görüşmede konuşan Serdar Denktaş, Reyhanlı’da yaşanan acı olay sonrası “bir ekip oluşturarak bölgeye gidip yerinde incelemelerde bulunmak ve yetkilileri sıkıntıya sokmak” yerine KKTC’de faaliyet gösteren Hataylı dernekleri ziyaret etmeyi ve acılarını paylaşmayı uygun gördüklerini söyledi.

Denktaş, saldırının kendilerini üzdüğünü ve bu olaydan acı duyduklarını ifade ederek, bu tür acı olayların bir kez daha yaşanmamasını diledi. Denktaş, saldırıda ölenlerin ve ailelerinin, ancak saldırının faillerinin bulunması ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasıyla rahatlayacağını da vurguladı.

Hataylı dernekler adına konuşan Mustafa Büyük de, acılarını paylaşan DP’ye teşekkür ederek, saldırının kendilerini yasa boğduğunu vurguladı.

Büyük, bir an önce olayın faillerinin bulunup adalet önüne çıkarılması ve en büyük cezanın verilmesinin gerektiğine işaret ederek, bu konuda Türkiye Cumhuriyeti hükümetine güvendiklerini ve doğru adımların en erken zamanda atılacağına inanç belirtti.

Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelere de sabırlar dileyen Büyük, Din İşleri’nin cuma günü camilerde şehitler için okutacağı duaya ve namaza herkesi katılmaya çağırdı.

Editör: TE Bilisim