Demokrat Parti (DP), Kıbrıs’ın Türkler tarafından fethi, Türk Mukavemet Teşkilatı ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluş yıl dönümünde kutlanan 1 Ağustos Toplumal Direniş Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajda, Kıbrıs Türk halkının Türk Mukavemet Teşkilatı bünyesinde varolmak için örgütlendiği, bu örgüt çatısı altında eğitildiği, kendini korumak için gerektiğinde silahlı mücadele verdiği ve var olmak için topyekün direndiği kaydedildi.

Mesajda, bu direniş sayesinde Barış Harekatı ile özgürlüğe ve güvenliğe kavuşan Kıbrıs Türk halkının kendi devletini kurmayı başardığı ve bu tarihi süreci başlatan günün Kıbrıs Türk Halkı’nın Toplumsal Direniş Bayramı olduğu vurgulandı.

DP’nin mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Bizden önceki nesiller, babalarımız ve dedelerimiz, Türk’üm demenin bile yasak olduğu bir dönemde, bir taraftan Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevgisi ile ulusal kimliğini benimser ve sömürge idaresinin yoksullaştıran, baskıcı ve yok edici siyaseti ile mücadele ederken, bir taraftan da tarihi gerçeklerin inkarı demek olan ENOSİS hayalleri için Kıbrıs’ı kana ve ateşe boğan silahlı çetelere karşı direnmiş ve gerektiğinde canını vermiştir.

Bugün dini ve ulusal bayramlarımızı özgürce ve onurlu bir şekilde kutluyorsak, bunun bizden önceki dönemde büyüklerimizin yaptığı fedakarlıklarla gerçekleştiğinin bilincindeyiz. Bu bilinci nesilden nesile aktarmak bizlerin görevidir.

Toplumsal Direniş Bayramı’nda, Toplumsal Mücadele Önderi Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı, varoluş mücadelesine katılarak şehit olanları ve ahirete intikal edenleri rahmetle anıyoruz. Hayatta kalanlara sağlık ve esenlikler diliyoruz.

Demokrat Parti, tüm halkımızın, kahraman mücahitlerin ve KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı mensup subay, astsubay, erbaş ve erlerin Toplumsal Direniş Bayramını kutlar.”
Editör: TE Bilisim