Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'inde faaliyet gösteren Gazeddakıbrıs isimli internet sitesinde yayınlanan bir habere ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:

Doğu Akdeniz Doğa Kolej'inde Müzik Öğretmenliği Bölümü'nde öğretimine devam eden bir öğrencinin müzik öğretmeni olarak görev yaptığı iddia edilmiştir.

İddiaya göre müzik öğretmenliği son sınıf öğrencisi olan Eda Çetin'in stajını başka bir okulda yaptığı, Doğa Koleji'nde ise çalışmaya başlandığı yönünde asılsız bir habere imza atmıştır.

Bu haber etik olmayan , yalana dayalı ve asparagas bir haberi içermektedir.
Okulumuzda bahsi konu olan Doğu Akdeniz Üniversitesi son sınıf öğrencisi "Gönüllülük Esasına" dayanarak Doğu Akdeniz Doğa Kolejinde sadece birkaç projede yer almıştır.

Öğrenci Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde Müzik Öğretmenliği Bölümü'nü okumaktadır. Öğrenci başka birçok projede yer almaktadır. Doğu Akdeniz Doğa Koleji olarak yine belirtmeliyiz ki öğretmen listemiz KKTC Milli Eğitim Bakanlığı'nda mevcuttur.

Dolayısı ile haber tamamiyle yalan ve asılsızdır.
İlgili haber sitesinin derhal bu yanlış ve asılsız haberi düzeltmesi ve okulumuz adına bir tezkip yazısı yayınlanması etik olarak gerekmektedir.


Editör: TE Bilisim