Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı, Bakanlar Kurulu’nun hayat pahalılığı ödeneğini üç ay süreyle ertelemesi kararının Anayasa’nın 112’nci maddesinin kamu yararı, eşitlik ve ayrımcılık ilkesi gereği yeniden gözden geçirilmesini istedi, kararının kaldırılması görüşünü ortaya koydu. Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, bu açıklamaya tepki göstererek Dizdarlı’ya yönelik “ekonomist veya siyasi olmadığı” iması yapıp, bu kesimlerden görüş de almadığı eleştirisinde bulundu, ekonomik darboğazı örnek gösterek kesintilerin zaruriyetine işaret etti.

Denktaş’ın bu sözlerine Dizdarlı’dan yanıt gecikmedi. Ekonomist değil, hukukçu olduğunu vurgulayan Dizdarlı, Bakanlar Kurulu’nun hayat pahalılığıyla ilgili kararı alırken anayasanın öngördüğü şekilde yasal olarak atılması gereken adımları atmadığını vurguladı.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş, hayat pahalılığı ödeneğinin üç ay süreyle ertelenmesi konusundaki ilgili yasada Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı’nın kamu yararı, eşitlik ve ayrımcılık ilkeleri üzerine ortaya koyduğu görüşü hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Ayrıntılar KIBRIS GAZETESİ'NDE

KAYNAK: https://www.kibrisgazetesi.com/kibris/hukukcuyum-ve-bakanlar-kurulu-hp-kararini-dogru-sekilde-almadi/53712

Editör: TE Bilisim