Diyalog TV 4 Kasım Salı gününden itibaren normal yayınlarına başlıyor. Mayıs 2013’te KKTC Yayın Yüksek Kurulu’ndan Uydu TV ve Uydu Radyo yayıncılık lisansı alan Diyalog Yayıncılık Ltd., Türksat’tan frekans tahsisi için bir yılı aşkın bir süre beklemek zorunda kaldı.
Diyalog Medya Grubu Genel Direktörü Reşat Akar, Diyalog TV’nin 12 Eylül 2014 itibarıyla Türksat ile frekans anlaşması yaparak deneme yayınlarına başladığını belirtirken, 4 Kasım’dan itibaren normal yayınların başlayacağını söyledi.
Deneyimli bir kadroya, genç yeteneklerin de ilave edildiğini anlatan Akar “araştırmacı, sorgulayıcı haber programlarımıza hasret kalan tüm vatandaşlarımızla yeniden buluşacağımız için heyecanlıyız” dedi.
Reşat Akar, sabah 07.30’da başlayacak olan canlı yayınların 24.00’e kadar devam edeceğini, gerek Kıbrıs, gerekse Türkiye ve dünyada meydana gelen olayların en hızlı bir şekilde izleyicilere aktarılacağını ifade etti. Akar “ada genelinde en iyi teknik donanım, en iddialı kadro ve en iddialı haber programları ile halkımızın beğenisini kazanmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Araştırmacı ve sorgulayıcı

Diyalog TV’nin, herhangi bir siyasi partiye bağlı olmadan, tam bağımsız, araştırmacı ve sorgulayıcı bir yayıncılık ilkesi izleyeceğini belirten Reşat Akar şöyle dedi:
“Hedefimiz, uluslararası gazetecilik kuralları çerçevesinde doğru, hızlı ve güvenilir bir yayıncılık yapmaktır. Haber ağırlıklı yayınlarımız içerisinde sadece siyasi değil, ekonomik, sosyal, kültürel, sağlık ve spor alanlarında en doğru, en taze haberleri vermek ve tarafsız bir duruş sergileyerek yurt içi ve yurt dışındaki izleyicilerin güvenini kazanmaktır.”

Kadroda kimler var?

Diyalog Medya Gurubu Genel Direktörü Reşat Akar, Diyalog TV’de Sezgin Madencioğlu’nun sorumlu müdür, Aytuğ Türkkan’ın ise Haber Müdürü olarak görev yapacağını söyledi. Akar, haber merkezinin yanı sıra deneyimli ve başarılı bir teknik kadroya sahip olduklarını belirterek, ekip olarak yoğun bir hazırlık süreci geçirdiklerini kaydetti.
Sabah programlarında Çiğdem Aydın, farklı bir habercilik anlayışı ile basın haberleri dışında ‘merak edilenlere’ ışık tutacak. Yaklaşık 3 saat sürecek program akışı içinde Meteoroloji gündemini Meteoroloji Dairesi eski müdürü Fehmi Oktay sunacak. Abdullah Üçgöz ise ‘bir ilke’ imza atarak herkesin merak ettiği gelişmeleri aktaracak.
Gün ortası haberleri Aytuğ Türkkan sunacak. Türkkan daha sonra ülkedeki siyasi gelişmeleri konuklarıyla birlikte yorumlayacak.

Siyasi Kulis ve Sosyal Medya

Alihan Pehlivan, hafta içi hergün siyasi kulislererin yanı sıra Sosyal Medya ile karşınızda olacak.
Çizge Tuncel gün içinde kısa haberlerde ekrana gelecek.
Akşamları ana haber programını Serkan Tetik sunacak. Ana haber sonrasında haftanın belirli günlerinde Reşat Akar, Tetik’e konuk olacak. Akar ayrıca uzun yıllar ‘en çok izlenen’ haber programı ‘Son Durum’u hazırlayıp, yönetecek.
Ana haber sonrasında gece haberlerini Sonuç Cevizci sunacak.
Haber merkezinde görevli Hakan Yıldırım, Zorkun Taşer, İbrahim Karataş canlı bağlantılarla günün gelişen olaylarını anlatacak.
Kuzey Ertopaloğlu, spordaki gelişmeleri aktaracak.
Abdullah Üçgöz haftanın 2 gününde ‘Unutulmayanlar’ programı ile izleyenleri eskilere götürecek.
Dr. Nurçin İncirli haftada bir gün sağlık konularında izleyenleri aydınlatacak ve konuklarıyla sohbetler gerçekleştirecek.
İrfan Batu ile tatlı sohbetler beğeniyle izleyeceğiniz bir program olacak.
Özlem Sağlam, eğitim ve sosyal programlarla ekrana gelecek.

Diyalog TV’yi nasıl bulacaksınız?
Türksat 3A
Frekans: 12540
Sembol rate: 30.000
Polarizasyon yatay (H) FEC 3/4
Editör: TE Bilisim