Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası, gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yaptı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Başkan Dr. Ahmet Özant, yeni oda yönetimi olarak, hem genel olarak sağlıkta var olan sorunların hem de özellikle diş hekimliği ile ilgili sorunların çözümünde ısrarcı olacaklarını söyledi.

Özant, özellikle başlatılan bir takım Yasa ve Tüzük çalışmalarının tamamlanması gerektiğini, bunların da ancak siyasi iktidarların kararlı tutumları ile yapılabileceğini ifade etti.

Yıllardır kamu sağlık kurumlarında boşalan Diş Hekimi kadrolarının doldurulmadığı, yeni tayinlerin ve terfilerin de yapılmadığını vurgulayan Özant, en erken zamanda Sağlık Bakanlığının bu konuya önemle eğilmesinin gerekliliğini dile getirdi.

Özant, yapılacak yeni tayinlerle hem genç hekimlere iş olanağı sağlanacağı, hem de çalışan hekimlerin yükünün azalacağı, moral ve motivasyonlarının artacağı hem de verilen hizmetin kalitesinin artmasıyla halkın daha mutlu olacağını söyledi.

Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor;

“Dr. Dt. Ahmet Özant Başkan, Dt. Ahmet Çobanoğlu As Başkan, Dr. Dt. Hayriye Tümer Genel Sekreter, Dr. Dt. Aysa Ayalı Eğitim Sekreteri, Dr. Dt. Seniha Öztoprak Mali Sekreter, Dt. Özay Önöral İletişim Sekreteri, Dt. Ertuğ Çulluoğlu Sosyal İşler Sekreteri”
Editör: TE Bilisim