Kıbrıs Barış Sürecinde Dini Yol Ofisi (RTCYPP) tarafından yapılan açıklamaya göre, resepsiyon dün saat 17:30’da düzenlendi.
RTCYPP Ofisi tarafından organizasyonu yapılan ve koordine edilen etkinlik, dini liderlerin Haziran 2017'den bu yana bir araya geldiği ilk etkinlik oldu.  Etkinlikte, İsveç Büyükelçisi Anna Olsson Vrang ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Misyon Şefi Elizabeth Spehar da hazır bulundu.
Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Kıbrıs Ermeni Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Khoren Doghramadjian,  Kıbrıs Maronit Kilisesi Başpiskoposu Soueif, Latin Patrik Vekili ve Kıbrıs Apostolik Kilisesi’nin temsilcisi Peder Jerzy Kraj’ın  yer aldığı etkinliğe, RTCYPP'nin moderatörü ve İsveç Enstitüsü İskenderiye Direktörü Peter Weiderud, Kıbrıs Evangelist Kilisesi Sinod Başkanı Peder Telis Tsinoglu, Kıbrıs St. Mark Kıpti Ortodoks Kilisesi Pederi Zacharia El-Anba Pola, Kıbrıs’taki İsveç Kilisesi'nden Yardımcı Papaz Anders Berglund ve diyakoz Eva da toplantıya katıldı.
Dini liderler,  İsveç Büyükelçisi’nin daveti üzerine, 16 Kasım Perşembe günü de İsveç Büyükelçisinin ikametgâhında yeniden bir araya  gelecek.

Editör: TE Bilisim