Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Ermeni Başpiskoposu Nareg, Maronit Başpiskoposu Yosif Sueyf ve Latin Başpiskoposu Jerzy Kraj bugün İsveç Büyükelçisi Klas Gierow ile birlikte Kayıp Şahıslar Komitesi Antropoloji Laboratuarı’nı ziyaret etti.

İsveç Büyükelçiliği himayelerinde kurulan “Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) Office of the Religious Track of the Cyprus Peace Process” tarafından yapılan açıklamaya göre Kayıp Şahıslar Komitesi üyeleri ve bilim adamları ile görüşerek bilgi alan heyet, komitenin çalışmalarına ortak destek belirtti.

Ziyaretin sonunda dini liderler, tüm Kıbrıslılara kayıpların olası gömü yerleri ile ilgili Kayıp Şahılar Komitesi’ne bilgi vermeleri çağrısında bulundu.

Dini liderler Çarşamba günü İsveç Büyükelçiliği konutunda saat 14.30’da Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ile bir araya gelecek.  
Editör: TE Bilisim