Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, KKTC’de bulunan Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı heyetini kabul etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Dinçyürek, görüşmenin yanı sıra heyet ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIBTEK) yetkililerin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

Dinçyürek, toplantının başında yaptığı konuşmada, yaklaşık bir ay önce Türkiye'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile yaptığı görüşmede ortaya çıkan “iki bakanlık arasındaki ortak çalışmalar” konusu çerçevesinde Türkiye'den gelen teknik heyetin ülkede temaslarda bulunduğunu kaydetti.

Dinçyürek, heyetin, santrallerde kullanılan yakıtların çevreye olan zararlarını en az seviyeye çekebilmek adına dün Teknecik ve AKSA elektrik santrallerinde incelemeler yaptığını söyledi.

Bugün gerçekleştirilen toplantıda ise KIBTEK'den yetkililerin yanı sıra kuruma yakıt sağlayan Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş.'den yetkililerin de olduğunu ifade eden Dinçyürek, toplantıda Bakanlar Kurulu’nca alınan karar doğrultusunda uygulamaya konulacak olan “Elektrik Santrallerinde Yüzde 1 kükürt oranı içeren yakıtın kullanımı” konusunun ele alınacağını belirtti.

Dinçyürek, konuyla ilgili pratikteki yol haritasının belirlenmesi ve en erken zamanda yüzde 1'lik kükürt oranlı yakıtın adaya gelerek, KIBTEK tarafından da kullanılması için atılması gereken adımları masaya yatıracaklarını anlattı.

Toplantıda, “KIBTEK'in Teknecik Elektrik Santralinde kullanacağı yüzde 1 kükürt içeren yakıt konusunda ortaya koyduğu çekincelerin araştırılması ve en kısa sürede toplanan bilgiler doğrultusunda yeni bir toplantıda konunun ele alınarak sonuca varılması” kararlaştırıldı. 
Editör: TE Bilisim