DP-UG Çevre Komitesi Başkanı Hakan Dinçyürek, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı döneminde hazırlanan ve 25 Mayıs 2015 tarihinde Bakanlar Kurulu’na gönderilen Su Yönetimi Yasa Tasarısı’nın, CTP’nin tutumu nedeniyle gündeme alınmadığını belirtti.

Dinçyürek, bugün yaptığı açıklamada, Başsavcılık ve Merkezi Mevzuat Daireleri’nin de görüşleri alınarak hazırlanan Su Yönetimi Yasa Tasarısı’nın zaman kaybedilmeden Bakanlar Kurulu’nda görüşülerek, ivedilikle Meclis’e sevk edilmesi gerektiğini belirtti.

Hakan Dinçyürek, Türkiye’den getirtilecek suyla ilgili “Biz Yöneteceğiz” hedefini yapabilmek için Bakanlar Kurulu’ndan geçirdikleri kararla 13’ü mühendis, 7’si teknisyen olmak üzere toplam 20 kişinin istihdamına olanak sağladıklarını söyledi. Dinçyürek, istihdam edilen mühendislerin, yaklaşık 2 aydır Türkiye’den gelecek suyun yönetiminde çalıştırılmak üzere Su İşleri Dairesi’nde hizmet içi eğitim görmekte olduğunu kaydetti.

Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesi’ndeki gelişmelere de değinen Dinçyürek, en önemli ve en zor kısım olan 80 kilometrelik deniz geçişinin 78 kilometrelik kısmının bugün itibarıyle tamamlandığını söyledi.
Dinçyürek boru montajının tamamlanması sonrasında, döşenen boruların içerisindeki deniz suyunun boşaltılması, ana bağlantıların yapılması ve pompa istasyonlarının denenmesi gibi teknik işler kısmına geçileceğini belirterek, tüm bu işlemlerin bir iki haftaya kadar bitirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.
Editör: TE Bilisim