Belediyenin Eyüp'de bulunan Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.Bakan Dinçyürek'in heyetiyle birlikte gerçekleştirdiği görüşmede özellikle çevresel konularda yapılabilecek işbirlikleri ele alındı.
Bakan Dinçyürek, su başta olmak üzere,atık yönetimi ve çevreyi ilgilendiren diğer konularda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tecrübelerinden her zaman yararlanmak istediklerini söyledi.
İstanbul kentinin ana arterlerinde yapılan çevresel düzenlemelerin bugün Avrupa'da bir çok ülkeden daha iyi bir konumda olduğuna vurgu yapan Dinçyürek, bu arterlere ekilen Lale başta olmak üzere, kullanılan bitkilerin KKTC'deki şehir merkezlerinde de uygulanması için Topbaş'dan destek istedi.
Bakan Dinçyürek'in ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kadir Topbaş da kendileri için KKTC'nin ve Kıbrıs Türk halkının her zaman ayrı bir önemi ve yeri olduğunu söyledi.
Edinilen tecrübeleri aktarmak ve teknik olarak verilebilecek her türlü desteği vermekten büyük bir mutluluk duyacaklarını ifade eden Topbaş, önümüzdeki günlerde bu işbiliklerini somut hale dönüştüreceklerini söyledi.
Dinçyürek,görüşme öncesinde anı özel defterini de imzaladı.

BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞME
Bakan Dinçyürek ayrıca Ekonomik İşbirliği Teşkilatının yapıldığı İstanbul Dedeman Otelde Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede yapılabilecek işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
Bakan Dinçyürek'in yaptığı görüşmelerde İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer de hazır bulundu.
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Çevre Bakanları toplantısı için İstanbul'da temaslarda bulunan Dinçyürek ve heyeti dün gece KKTC'ye döndü. 
Editör: TE Bilisim