Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, yaptığı yazılı açıklamada “Mensubu bulunduğumuz yüce İslam Dini, diğer dinlerin inanç, ibadet serbestisine ve mabetlerine de saygı duymayı öğütler. Bu nedenle ülkemiz sınırları içerisindeki bütün ibadethaneleri kendi öz değerlerimiz olarak görmekte, uzun tarihimizde yer alan pek çok güzel örneklikte olduğu gibi, eserlerin geleceğe aynıyla taşınmasını önemsemekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Apostolos Andreas Manastırı restorasyonuna maddi katkı koymayı kararlaştıran Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos’u bu yapıcı yaklaşımından dolayı kutlayan Atalay, işbirliğinin sürekliliğini temenni etti ve bu işbirliğinin Kıbrıs’taki başta ibadethaneler olmak üzere bütün kültürel mirasa sahip çıkılmasında ve geleceğe taşınmasında önemli olduğunu bildirdi.

Atalay açıklamasında “Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyonu sürecinde yaşanan bu önemli gelişmenin Ada’da hasreti çekilen ve çok ihtiyaç duyulan farklı dini mensubiyetler arası iyi ilişkiler ve barış içinde yaşama amacına da katkı koyacağı inancındayız.” ifadelerine yer verdi. 
Editör: TE Bilisim