DİN GÖR-SEN Başkanı Süleyman Çakır, yazılı açıklama yaparak yasanın geçmesinde  katkıları nedeniyle  başta  Başbakan ve Başbakan Yardımcısı olmak üzere Meclis Komitesi üyelerine, milletvekillerine ve Hür-İş’e, yasayı bekletmeden onaylayacağına inandıkları Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya teşekkür etti, yasayla ilgili eleştirilere karşılık verdi.

Çakır, yasa değişikliği ile Din İşleri Dairesinin daha istikrarlı ve şeffaf bir kurum haline geleceğini,  hizmet kalitesinin artacağını kaydetti.

“Sünni İslamlaştırma”  eleştirilerine karşılık Çakır, Kıbrıs Türk halkının  tarih boyunca zaten Sünni İslam anlayışını benimsediğini,  İran modeli bir İslam anlayışının hiç olmadığını belirtti.

Çakır, Din İşleri Yasasındaki değişikliklerin Anayasa’nın birçok ilkesine aykırı olduğuna ilişkin eleştirilere de yanıt vererek, “birçok” ifadesiyle meçhul bir yaklaşım sergilenerek, algıda muğlaklık oluşturulmaya çalışıldığını iddia etti.

Çakır, söz konusu yasanın laikliğe aykırı olduğu yönündeki iddiaları ise  “kötü niyetli, çağdaş olmaktan uzak davranış kalıpları” olarak nitelendirdi.

Çakır, “Din İşleri Yasasının değiştirilmiş olmasını sindiremeyenler içerisinde, eğitim ve basınla ilgili sendikanın da bulunması eğitim ve basın camiası adına üzüntü vericidir” iddiasında bulundu.

Editör: TE Bilisim