DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İş Sendikası’nın bugün yapılan  17. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkanlığa  yeniden Hasan Felek seçildi.

Sendikanın basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, DEV-İŞ binasındaki Ahmet Sadi toplantı salonunda yapılan genel kurulda, Demokrasi Şehitleri anısına saygı duruşunda bulunulduktan sonra Divan Başkanlığına Dev-İş Başkanı Mehmet Seyis seçildi.

DEV-İŞ Başkanı Mehmet Seyis, içinde bulunulan ülke ve dünya koşullarında emekçilere yoğun saldırılar yaşandığını, çalışanların alım gücünün  yarı yarıya düştüğünü belirterek, tüm bu koşullar altında mücadelelerini sürdürdüklerini anlattı.

Seyis, “Adamızda barış ve çözüme ulaşılmadığı her gün zararı gören en büyük kesimin emekçilerin olduğu ortadadır ve sendikamız çözüme ulaşmak adına payına düşen mücadeleyi vermeye devam edecektir” diye konuştu.

Gündem sırasına göre Genel Başkan Hasan Felek de konuşmasında, ülkenin ve dünyanın zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Memleketimizde dayatılan paketle beraber kıdem tazminatımızı ortadan kaldırmaya, İhtiyat Sandığı yatırımlarını düşürmeye, özelleştirmelere hız kesmeden devam etmeye, sendikaların misyonlarını ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Tüm bunlara karşı mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Gündem gereği faaliyet ve mali raporların görüşülüp aklanması ile birlikte Genel Kurul 3 karar tasarısını da görüşüp oy birliği ile onayladı.

Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Onur Kurulu yapılan seçimler sonucunda şu şekilde oluştu:

Genel Başkan Hasan Felek; Genel Sekreter Ömer Naşit; Veznedar Beyzade Karayalçın; Faal Üyeler Hakan Taşlıovalı, Burak Özdenefe, Dursun Kaya ve Salih Güvensoy.

Denetim Kurulu: Şengül Özgönenç, Mert Özdağ ve Nurtaç Ayet.

Onur Kurulu: Muhittin Kara, Bülent Kofalı ve Faruk Ekşi.

Editör: TE Bilisim