Tunalı yaptığı açıklamada, 2017 yılının sonlarına gelindiği bugünlerde Hükümetin, Türkiye Cumhuriyeti’nden katkı almadan memur ve emeklileri ödediği; Sigortaların da son birkaç ay borçlanmadan emeklileri ödediği açıklamaları yapılmakta olduğunu söyledi.

Zaman zaman borçlanmaya giden Merkez Bankası’nda borcun 520 milyon TL civarında olduğu, İhtiyat Sandığı’na da Maliye Bakanlığı Mevduat Sigorta Fonu garantisinde borçlanmaların ise 380 milyon TL dolaylarında olmasının dikkat çektiğini iddia etti.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDEN BORÇLANILAN PARANIN HESABI BİLİMMİYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nden borçlanılan paranın hesabını ise kimsenin bilmediğini savunan Tunalı,  borçlanmaların devam etmesi durumunda hükümetin bu borçların altından kalkamayacak duruma geleceğini iddia etti.

Borçların Hükümetin olmadığı, KKTC halkının borcu olduğunu birçok insanın bilmediğini de ileri süren Tunalı, zaman zaman yapılan zamların bütçeye kaynak olduğunun ise bilinmesi gerektiğini söyledi.

Tunalı açıklamasında şunları ifade etti:

“Ne acıdır ki 1 Milyara yakın bir vergi borcunu toplayamayan bir hükümetle karşı karşıyayız. Zengin kişilerin ödemediği bu vergi borçlarının kimleri koruduğunu da KKTC halkı artık görmelidir. Tamamen sermayenin yanında alınan bu kararın ülke ekonomisini ve halkın geleceğini ne kadar etkileyeceğinin hesabını hiç kimse yapmıyor.

KKTC Bütçesinin 5’te 1’i kadar vergi borcunun Devlete ödenmemesi bilerek ve kasıtlı yapılmıştır. Çünkü bu affın geleceğini bu sermaye sahipleri biliyorlar. Beceriksiz ve ülkenin geleceği ile oynayan bu zihniyetlerin artık ülke siyasetinde yeri olmamalıdır. Devleti tartışır duruma getiren bu kişilerin Meclise girmemesi gerekmektedir. KKTC halkı artık bu gerçekleri görmek zorundadır. Ülkede yaşayan her insanın şahsi olarak Bankalara zaten borçları vardır. Aldıkları maaşlarla geçinemeyen bu insanlarımız Devletin borçlarını nasıl ödeyebilecektir? Hesap sorma zamanı geçiyor. KKTC halkı artık ülkesine sahip çıkacak bir değişimi gerçekleştirmek zorundadır. Aksi halde KKTC halkı 20 aileye hizmet etmeye devam edecektir.”

Editör: TE Bilisim