AK Parti Malatya Milletvekili, TBMM İdare Amiri, Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz, “1974’deki Barış Harekâtı yapılırken Türk askeri sadece orada yaşayan Türlere değil, Adanın tümüne barış getirmek için gitmiştir. Orada Türklere yapılan katliamlar, tecavüzler, her türlü baskı unsuru oraya Barış Harekâtı yapmayı mecbur kılmıştır” ifadelerini kullandı.

Doğuş Derya’nın açıklamaları ve Türkiye- KKTC ilişkileri konusunda TBMM Meclis TV’ye yaptığı açıklamaları yazılı bildiri olarak dağıtan Ömer Faruk Öz, Doğuş Derya’nın açıklamalarına ilişkin olarak, “Milletvekilinin çıkıp oradaki kastının Türk askeri olmadığını açıklamasını bekliyorum. Eğer Türk askerini kastetmediğini söylerse, diyecek bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Öz, suç duyurusunda bulunup bulunmayacağı ile ilgili soruya ise “İlgili makamlara, orduyu kastederek açıklama yaptıysa bunula ilgili gerekli prosedürü bizim oradaki Büyükelçilik vasıtasıyla ileteceğim. Bizim buradaki kastımız suç alması veya yargıya intikal etmesinden ziyade, kendisinin çıkıp Türk askerini kastetmediğini söylemesi…” şeklinde yanıtladı.

Açıklamaya göre, Türkiye-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz, KKTC-Türkiye ilişkilerine ilişkin soruyu ise şu şekilde yanıtladı:

“Biz Kıbrıs’ta hiçbir haktan ödün vermedik. Kuzey Kıbrıs’ı hakikaten gerek altyapı hizmetleri gerekse eğitim ve turizm alanında birçok alanda hizmetlerle buluşturduk. Gerçekten 1974’le 2003 arasında Kıbrıs’a Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından gönderilen paralar onların birçok cari harcamalarında kullanıldı. Ama özellikle 2003’ten sonra gönderilen paralarla Kıbrıs halkının yaşam kalitesini arttırmak noktasında önemli bir ivme kazanıldı. Yani biz, Kuzey Kıbrıs Türklerinin yaşam kalitesini artırmak, dünyada tanınırlığını arttırmak ve her alanda kendi kendine yeterli ülke haline getirmek için gayret sarf ediyoruz. Türkiye’deki bu siyasi istikrar devam ettiği müddetçe Kuzey Kıbrıs’taki siyasi istikrar da kalkınma da aynı paralellikte artacaktır diye düşünüyoruz.”  
Editör: TE Bilisim