Biz Kıbrıs Türk Gençlik Hareketi Derneği olarak Kıbrıs Sorunu 40 yıldır bitmeyen soruna artık mantıklı uzlaşı bir çözüm istiyoruz. Ama ne yazık ki 40 yıldır Kıbrıs'ta biz KKTC Olarak Barış elini uzattık. Ama Kıbrıs Rum yönetimi her zaman Barış tan kaçan oldular. Barışı isteyen biz olduk. Ama Kıbrıs Rum yönetimi çözüm için bir çaba harcamıyor. Tam aksine Kıbrıs görüşmelerde zaman oynamaya devam etmektedirler.

2004 yılında Adada Annan Planı gerçekleştirmiştir. Annan planında adada kalıcı Barış olacaktı. iki bölgeli Federal Kıbrıs olacaktı. Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlar iki Toplumu eşit şekilde Avrupa Birliği Federal Kıbrıs olacaktı. Referandum sonucunda ise KKTC Halkı Evet oyu sonucu çıkarken. Kıbrıs Rum yönetimi Hayır oyu sonucu olmuştur. Birleşmiş Milletler ile Avrupa Birliği KKTC verilen sözler ise Rumlar Hayır desede Ambargoları kaldiracaklarini söz vermişlerdi. Verilen sözler yerine geyirilmedi. Avrupa Birliği sözde " KIBRIS CUMHURİYETİ" Adı altında tek taraflı üye etmelerine çok yanlış olduğunu soylemekteyiz. Adada bölünmüşlüğün vede henüz Barış olmadığı bir yerde halen daha Barış değil ateş kez vardır. Biz adil kalıcı uzlaşı bir çözümden yanayız.

Eşit şekilde bir barış istiyoruz. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ile el ele olacağına inanmaktayız. Biz KIBRIS TÜRK GENÇLİK HAREKETİ DERNEĞİ olarak Nisan 2015 yılındaki KKTC Cumhurbaşkanı Seçimlerinde Bağımsız Aday Sn. DERVİŞ EROĞLU TAM DESTEK VERMEKTEYİZ. Tüm halkımıza bildirmekteyiz. Saygılarımla. İlhan Demir Kıbrıs Türk Gençlik Hareketi Derneği Genel Sekreteri Yönetim Kurulu üyeleri 
Editör: TE Bilisim