Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Fikri Toros başkanlığında Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu heyetini kabul ederek bir süre görüştü.

Toros: “UBP-DP Hükümetinin siyasi istikrarsızlığa son verecek bir emsal teşkil etmesini arzu ediyoruz”

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ziyaretin başında yeni kurulan hükümete hayırlı olsun dileklerini iletirken, UBP-DP Hükümetinin siyasi istikrarsızlığa son verecek bir emsal teşkil etmesini arzu ettiklerini söyledi.

 

 

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın toplumun reel sektörünün lokomotifi konumununda, en geniş sektör ve temsiliyete sahip, ekonomik büyüme odaklı çalışmalar yürüten bir örgüt olduğunun altını çizen Toros; “bu nedenle bizler bu toplumun siyasetinin ekonomi odaklı bir siyaset olması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Öncelikle gerek yerel, gerekse yabancı özel sektör yatırımlarına olanak tanımak, destek vermek ve cazibe yaratmak gerektiğine dikkati çeken Toros, bunun için kamu yatırımlarının önünü açacak bir bütçe yapılandırılmasının gerekliliğine vurgu yaparak, bunu sağlayacak olan fonlamayı elde etmek gerektiğini söyledi. 

Toros, Türkiye ile imzalanacak olan ‘Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokol’ üzerinde gerekli hassasiyetlerin giderilmesinden sonra acilen imzalanıp, yürürlüğe konması gerektiğine dikkati çekti.

Toros: “Yatırımcının karşısında bürokratik engeller kaldırılmalı”

Yatırımın karşısında bürokratik engellerinde ortadan kaldırılıp, gerek yatırımcının, gerekse toplumun devlet hizmetlerinden çok daha kolay ve rahat birşekilde istifade etmesi gerekliliğine de vurgu yapan Fikri Toros, e-devlet projesinin de bunu kolaylaştıracağınına inanç belirterek, bu nedenle e-devlet projenin biran evvel hayata geçirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Toros; “Ticaret Odası, Ekonomik ve Sosyal politikaların oluşumunda mutfakta olmayı istiyor”

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın ekonomik ve sosyal politikaların oluşumunda mutfakta olmayı istediğini yineleyen Fikri Toros konuşmasının sonunda; “gerek Ekonomik Kordinasyon Kurulu, gerek Yatırım Danışma Konseyi, gerekse Reel Sektör Kurulu içerisinde özel sektörü temsilen zaten bir yerimiz var. Ancak, bunların daha etkin ve çalışır hale getirilmesinin yanında Bakanlıklarla doğrudan bir iletişim kanalımız olması da zaruridir. Zirâ politikalar alındıktan sonra özel sektörün muhalefet etmesi arzu etmediğimiz bir durum olur. Biz uygulama noktasında sizlerle paydaş olmak istiyoruz” dedi.

Denktaş; “Alacağımız ekonomik kararlara daha aktif katkı yapmanızı bekliyoruz”

Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise konuşmasında, Türkiye ile imzalanacak olan ‘Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü’ üzerinde biran evvel gerekli çalışmaları tamamlamayıp sona erdirmek niyetinde olduklarının altını çizerek,  bu esnada burada yapılması gereken işlerin üzerinde ivedilikle çalıştıklarını kaydetti.

 

Ticaret Odasının özellikle ekonomik kalkınmanın önünde sorun teşkil eden burokratik engellerin kaldırılmasına yönelik ve mali açıdan alınacak kararlar konusunda olumlu olumsuz görüşlerinin kendileri içinde önem teşkil ettiğine dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş; “alacağımız ekonomik kararlara daha aktif katkı yapmanızı bekliyoruz” diye konuştu.

Denktaş; “Maaşları ödeyelim de gerisi önemli değil’ görüşünde değiliz”

Denktaş; “Uğraşımız Özel Sektörde de çarkın dönmesi. Bu aynı zamanda devlet gelirlerinin artmasına katkı sağlar”

UBP-DP Hükümeti olarak; “Maaşları ödeyelim de gerisi önemli değil” görüşünde olmadıklarını savunan Serdar Denktaş, başlatılan çalışmalarla özel sektörde çarkın dönmesi için uğraş vereceklerini bunun aynı zamanda devletin gelirlerinin artmasına katkı sağlayacağını söyledi. 

Editör: TE Bilisim