Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun ABD’ye gidecek olması yüzünden ertelenen Ankara ziyareti yanında, iki ülke arasında imzalanacak ekonomik paket konusunda görüşmeler yapmak üzere Salı günü Ankara’ya gitmesi beklenen Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un ziyaretleri de ertelendi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, TAK muhabirinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Davutoğlu’nun ABD ziyareti süresince Başbakanlığa, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in vekalet edeceğini ve bu sürede siyasi seviyede görüşme yapamayacakları için ziyaretin daha sonraya alındığını söyledi.,

TALAT’A YANIT

Denktaş, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın, hükümet yetkililerinin Ankara ziyaretiyle ilgili sosyal medyada yaptığı eleştirilerine de yanıt vererek, bu randevuları, Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun KKTC ziyaretleri sırasında talep ettiklerini ve Salı günü gitmek üzere anlaştıklarını söyledi.

Su ve ekonomik protokol gibi geciktirilmeyecek konular bulunduğuna işaret eden Serdar Denktaş, erken görüşmek için girişim yaptıklarını kaydetti.,

Denktaş, “Hızlı girişim yaptık, hızlı sonuç da aldık ama bazı aksilikler çıktı. Neticede Ankara ziyaretimiz gelecek haftaya kalacak gibi görünüyor” dedi.

Editör: TE Bilisim