Demokrat Parti Ulusal Güçler (DPUG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, dün Güney Kıbrıs’ta yaşanan olaylardan Rum ve Türk tarafının eşit derecede sorumlu olduğunu söyledi.

Eylemin yapılacağının önceden bilindiğini, konunun basına da düştüğünü söyleyen Denktaş, “Tedbir almayan Rum tarafı da, gösterinin engellenmesi için Rum tarafından talepte bulunmayan Türk tarafı da yaşananlardan eşit derecede sorumludur” dedi.

“ÇÖZÜME NE KADAR UZAK OLDUĞUMUZ RUM TARAFININ SÖYLEMLERİNDEN ANLAŞILIYOR”

Ulusal bir sorunun “iyi niyetli” ve “çözüm odaklı” yaklaşımlarla ele alınarak risk edilemeyeceğini kaydeden Denktaş, “ ‘Çözüme çok yaklaştık’ denilen bir ortamda yaşayabilir çözüme ne kadar uzak olduğumuz Rum tarafının söylemlerinden ve eylemlerinden anlaşılıyor” ifadesine yer verdi.

“Kıbrıslı Türkler olarak bizler siyasi eşitliğe dayalı sorunsuz bir gelecek oluşturmayı dillendirirken, Rum Parti sözcüleri kendimizi toplum seviyesinden yukarı çekmeye çalıştığımız suçlaması yapıyor” diyen Denktaş, “Bu da çözüme devletimize sahip çıkarak ulaşma yolundaki ısrarın ne kadar yerinde olduğu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Yazılı bir açıklama yapan Serdar Denktaş, dün Güney Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türklere yapılan saldırıyı değerlendirdi.

“DEMEÇLER VE AÇIKLAMALAR DÜŞÜNDÜRÜCÜ… DP-UG BU OLAYA DİKKAT ÇEKMİŞTİ”

DP-UG’nin KKTC'nin kuruluş yıldönümü açıklamasında gerçekleşecek bu eyleme dikkat çektiğini de anımsatan Denktaş, “Her iki tarafın eylem sonrasındaki demeçleri ve açıklamaları düşündürücüdür” dedi.

“TÜRKÇE VE RUMCA BİLMEYENLERİN BU MESAJLARI TIKLAMASI TRAJİKOMİK”

Anastasiadis’in sosyal medyadan Türkçe, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ise Rumca açıklama yaptığını belirten Denktaş, “Bu mesajların Türkçe ve Rumca bilmeyen kişiler tarafından tıklanması da olayın trajikomik safhasıdır” dedi.

“BİR TAKIM AKILSIZLAR AÇIKLAMASI”

Rum Lider Nikos Anastasiadis’in “bir takım akılsızlar” açıklaması yaptığını söyleyen Denktaş, Anastasiadis’in ne demek istediğinin Rum parti sözcülerinin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın 15 Kasım konuşmasıyla ilgili açıklamalarıyla birlikte değerlendirildiğinde anlaşılabileceğini söyledi.

“ANASTASİADİS'İN EYLEMİ YAPANLARA BUNUN İÇİN AKILSIZ DAMGASI VURDU”

Denktaş yazılı açıklamasında şunları da kaydetti:

“Eylemi gerçekleştiren ‘akılsızlar’ aslında Rum kesiminin yaklaşımına ve duruşuna verdiğimiz karşılık neticesinde ‘çuvala girmeye hazır hale gelmekte olan Kıbrıslı Türklerini’ içine girmiş oldukları gaflet uykusundan uyandırma dışında bir işe yaramamıştır.

Anastasiadis'in eylemleri gerçekleştirenlere ‘akılsız’ damgası vurmasının nedeni budur.” 
Editör: TE Bilisim