YKP Yürütme Kurulu, Kıbrıs Türk ve Rum futbol federasyonlarının görüşmelerini değerlendirdi.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, “Kıbrıs’taki iki futbol federasyonu görüşmeler yaparken, toplumlararası görüşmeleri havaya uçuran Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun buna karşı çıktığı” iddia edildi.

2009’da da Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın  futbol federasyon görüşmelerini reddettiği öne sürülen açıklamada, Talat’ın o dönemde BRT’nin “Akis” programında KOP ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu arasında görüşmeleri KOP’a üyelik olarak lanse ettiği ve bunun Kıbrıs Türk kurumların çözülmesini getireceğinden, böyle bir şey düşünülemeyeceğini söylediği hatırlatıldı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun “KKTC gerçeğinin kabullenilmesi lazım. İnsanımızın futbol oynamaktan mahrum edilmesi bir insanlık ayıbıdır” sözleri de eleştirilerek, “Denktaş’ın da aslında yaşasaydı ve hala koltukta olsaydı bundan farklı bir şey söylemeyeceği kesindir. Denktaş’ın ayak izlerinden önce Talat gitti, şimdi de Eroğlu gitmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Kıbrıs’ta çözümü istemeyen, statükodan beslenen çevrelerin, futbol federasyonları arasındaki görüşmelere saldırdığı kaydedilen açıklamada, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini istediğini söyleyen Kıbrıs Türk liderliğinin ülkeyi değil; futbolun bile birleşmesine karşı ağız birliği yaparak açık cephe savaş verdiği iddia edildi.

Editör: TE Bilisim