Demokrat Parti (DP) Ulusal Güçler, köy ziyaretleri başlattı.

DP Ulusal Güçler’den verilen bilgiye göre, sorunları yerinde tespit etmeyi amaçlayan DP Ulusal Güçler, ilk ziyareti Dilekkaya, Kırıkkale, Yiğitler ve Erdemli köylerine gerçekleştirdi.

Ziyaretlere DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da katıldı. Denktaş’a, DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy, DP Ulusal Güçler MYK üyesi Hüda Hüdaverdi, parti yetkilileri ve örgüt başkanları da eşlik etti.

Ziyaretlerde, köy halkıyla kahvehaneler veya spor kulüplerinde bir araya gelen DP Ulusal Güçler yetkilileri, vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını, taleplerini dinledi, sıkıntılara çözüm üretip, halkın talepleri doğrultusunda var olan ihtiyaçları gidermeye çalıştıklarını söyledi.

DENKTAŞ

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ziyaretlerde yaptığı konuşmada,sorunların çözümüne katkı sağlamak adına durmadan çalıştıklarını ifade ederek, hükümetin çalışmalarını anlattı, vatandaşların, gündemde yer alan ve merak edilen sorularını yanıtladı.

“Tarım ve kırsal kalkınma”, “turizm potansiyelinin geliştirilmesi” ve “rekabet gücünün artırılması” alanlarında geçen hafta kamuoyuna duyurulan “Mali Destek Kısmi Hibe Programları” konusunda vatandaşlara ayrıntılı bilgi veren Denktaş, ayrıca KOBİ Geliştirme Merkezi’nin yürüttüğü, Türkiye Cumhuriyeti kaynaklı “4. Esnaf ve Hizmet Sektörüne Yönelik Faiz Destek Programı’nın ayrıntılarını paylaştı.

Denktaş, bu programdan eski işletmelerin yanı sıra yeni açılacak işletmelere de başvurma olanağı sağlandığını, programın ayrıca üniversite mezunu gençlerin, işletme açabilmesi adına bir başlangıç olarak teşvik edici olacağını belirtti.

Denktaş, “Gençleri iş dileyen değil, işveren konumuna getireceğiz” söylemlerine atıfta bulundu, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

KÖYLÜLERİN TALEPLERİ

Açıklamada, köylülerin Denktaş’tan taleplerine de yer verildi. Köylerinin eksiklerinden bahseden ve hayvancılık ile çiftçilik yapan köylüler de, Denktaş’tan; süt bedellerinin düzenli ödenmesi ve geri dönüklerin bir an önce düzene girmesi konusunda destek talep etti.

Özellikle Süt Kurumu’nun ödemelerinin geride kalmasının tüm piyasayı olumsuz yönde etkilediğini dile getiren çiftçi ve hayvancılar, ayrıca geçen hafta Bakanlar Kurulu’nun hayvancılar için “0” faizli arpa kredisi sağlanması kararını da olumlu bulduklarını, ancak kararın ivedilikle hayata geçmesinin önem taşıdığını kaydettiler.

Denktaş, ziyaretlerde halkın Kurban Bayramı’nı da kutladı. 
Editör: TE Bilisim