Denktaş, Büyükkonuk Belediyesi, Büyükkonuk Eko Turizm Derneği ve Telsim ana sponsorluğunda 9 Ekim Pazar günü Büyükkonuk’ta yapılacak 18’inci Geleneksel Eko Gün’e davet edildi.

Başbakan Yardımcılığı’ndan verilen bilgiye göre, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, kabuldeki konuşmasında Eko Gün’ün gerek ülke, gerekse bölgenin kültürel zenginliklerinin tanıtımı açısından önem taşıdığını belirtti.

Sennaroğlu, özverili çalışma ve desteklerinden ötürü bölge halkına ve sponsorlara teşekkür ederken, Denktaş’ın da geçmişten bugüne kendilerinden desteğini esirgemediğini söyledi, teşekkürlerini iletti.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Büyükkonuk’ta gerçekleşen Eko Gün’ün, ülkenin en prestijli etkinliklerinden biri olduğunu, yaratmış olduğu sinerjinin tüm festivallere ışık tuttuğunu belirtti.

Denktaş, 9 Ekim’de henüz kesinleşmemiş bir yurtdışı ziyareti olacağını ancak ülkede olduğu takdirde seve seve etkinliğe katılacağını, geçmişte de Eko Gün’ü kaçırmadığını belirtti.

Serdar Denktaş, Turizm Bakanlığı döneminde, bakanlığa, bakanlığa bağlı kültür ve tanıtım dairelerine, bu etkinliğin tanıtılması yönünde talimat verdiğini hatırlattı.

Ziyarette, festivalin ilk yılında Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın da festivale katıldığı, köy kahvehanesinde kahve içtiği, halkla sohbet ettiğini anımsatıldı.
Editör: TE Bilisim