Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar,  Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatının 6. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Bayar,  Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ı ölümünün 6’ncı yıl dönümünde özlem, sevgi, saygı ve şükranla andıklarını kaydetti.

Bayar, mesajında,” Geçen altı yıl içinde O’nu hiç ama hiç unutmadık. O hep aramızda oldu. her zaman bizlere rehber oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti var oldukça O da sonsuza dek var olacaktı” dedi.
      
 Efsane Lider Rauf R. Denktaş’ın tüm hayatını Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü ve egemenliği için harcadığını belirten Bayar, “ Ne mutlu O’na ki Mücahit halkımız ve Özgürlük Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’le birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanını gerçekleştirmiş ve “Kurucu Cumhurbaşkanı” olarak adını tarihe yazdırmıştır. Ve ne mutlu Kıbrıs Türk Halkına ki bugün kendi Devletinin çatısı altında özgür ve egemen bir halk olarak yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.

Bayar, Denktaş’ın, “Halkım beni Türk askerini Ada’ya getiren adam olarak hatırlasın” derken, en büyük eseri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni miras olarak emanet ettiğini vurguladı.

Denktaş’ın son nefesine kadar davayı  savunduğunu ifade eden Bayar, “Çok çalıştı, sevecen ve duygusal bir dünyası ama geniş bir yüreği vardı. Zeki, esprili, hazır cevap ve hitap kabiliyeti çok yüksek, dinini, ailesini ve halkını seven, sanatçı ruhu ile tanınan çok yönlü liderimizdi” ifadelerini kullandı.
      
Denktaş’ın Kıbrıs Türkü’nün eşitliği konusunda  KKTC’nin bir günlüğüne dahi olsa tanınması gerektiğini her zaman vurguladığını kaydeden Bayar, eşitlik tanınmadan  yapılacak bir anlaşmanın kalıcı olmayacağını ifade etti.

 “Rum hala bugünkü gerçeklerden uzak, yaşayabilir bir barış için değil, bizi azınlık olarak sözde ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ne yamamak için düşmanca davranışlarını artırarak sürdürmektedir” diyen Bayar, “Gelinen bu kritik aşamasında, bize düşen görev; devletimize, dört elle sarılmak birlik ve beraberlik içinde Anavatanımızın desteğinde Kurucu Cumhurbaşkanımızın emanetine ve vasiyetine sahip çıkmaktır. Altıncı ölüm yıldönümünde Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf R. Denktaş’a Allah’tan gani gani rahmet dileriz. O her zaman kalbimizde yaşayacak ve asla unutulmayacaktır” dedi.
 

Editör: TE Bilisim