DP Genel Başkanı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, FİF’in, seçim var diye kullanmak yerine kriz dönemlerinde kullanmak üzere elde tutulması gerektiğini ancak bu şekilde yapılmadığı için dövizdeki artışın fiyatlara direkt yansıdığını ve hükümetin elinde bunun için kullanacak enstrüman olmadığını dile getirdi.
“HER EYLEM KARŞILIĞINDA BİR ŞEY VERİLME ALIŞKANLIĞI VAR”
Eylemler yapıldığını, bunların kimi zaman haklı kimi zaman haksız olduğunu dile getiren Denktaş, her eylem yapıldığında karşılığında bir şey verilme alışkanlığı olduğunu söyledi.
Kendisinin statükocu olmakla suçlandığına atıfta bulunan Denktaş, “Ülkenin en büyük statükocuları sendikalar ve sivil toplum örgütleridir” dedi ve içinde bulunulan durumdan çıkmak için elbirliği ile çalışmak gerektiğini anlattı.
Bugün yapılan eyleme işaret eden Denktaş, “bu eylemi yapanların diğerleri arasında en avantajlı kesim olduğunu” söyledi.
Bir sivil toplum örgütünün kendisine mektup yazarak, “gidin Türkiye’den para isteyin” dediğini söyleyen Denktaş, bu mentaliteyi kabul etmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.
Yerel gelirlerin arttığını söyleyen Denktaş bütçe hazırlıklarına başladıklarını söyledi.
Zor bir dönemden geçildiğini, sistemsel hatalara rağmen mükellefiyetleri ödemeye devam ettiklerini anlatan Denktaş, daha da yapılması gerekenler olduğunu kaydetti.
Denktaş, kendisine ‘döviz borçlulara çare bulmadınız’ dendiğini ancak mevduatları da kaçırmamak için atılacak adımların dikkatlice atılması gerektiğini anlattı.

Editör: TE Bilisim