Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası yetkililerini kabul ederek, sıkıntılarını dinledi ve bunları Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda gündeme getirme sözü verdi.

DP Genel Merkezi’nde yer alan görüşmede ilk söz alan Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse, sağlıkta yaşanan sıkıntılar ve hemşire kadrolarındaki eksiklikleri anlatarak, sendika olarak devlete son yapılan istihdamlardan rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Ülkedeki nüfus artışı ve hastalık çeşitliliklerinin artmasından dolayı sağlık sektöründe sıkıntılar yaşandığına, sağlık hizmeti veren çalışanların sayısının yetersiz kaldığına işaret eden Köse, buna karşın hükümetin sağlık sektörüne değil kurultay amaçlı istihdamlar yaptığını iddia etti.

“SADECE BAŞBAKAN KÜÇÜK ETKİLENECEK OLSA SÜRESİZ GREVE GİDERDİK”

Köse, sağlık alanında istihdam ve teknoloji yatırımları yanında yasa sorunu yaşadıklarını da ifade ederek, tüm bu sorunlar için eyleme gideceklerini duyurduklarını, ancak yine halkın mağdur olacağına dikkat çekti ve “Eğer eylemimizden halkımız değil de sadece Başbakan İrsen Küçük etkilenecek olsaydı hiç düşünmeden bugünden itibaren süresiz greve giderdik” dedi.

Hükümetin halk sağlığını değil koltuğunu düşündüğünü iddia eden Köse, Başbakan Küçük’ün randevu taleplerini de dikkate almadığını savunarak, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’tan sendikanın ve sağlık sektöründeki sorunları Cumhuriyet Meclisi’nde gündeme getirmesini istedi.

DENKTAŞ: “YARIN MECLİSTE GÜNDEME GETİRECEĞİM”

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da, sendikanın, halkı düşünerek sendikal mücadele ortaya koymasını tebrik ederek, halkı mağdur etmemesinden ve halkı düşünerek hareket etmesinden dolayı teşekkür etti.

Denktaş, sendikanın dile getirdiği sıkıntılar ile sağlıkta yaşanan sorunları Cumhuriyet Meclisi’nde gündeme getireceğini, ancak bu hükümetten sorunları çözme yolunda bir şey beklemediğini ifade ederek, Meclis’in yarın toplanabilmesi durumunda sıkıntıları gündeme getireceğini söyledi.

LTB’de yapılacak seçimin ardından ülkede erken seçim olacağını savunan Denktaş, DP olarak sağlık sektöründe yaşanan sıkıntıların aşılması için üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim