Muhalefet TC bu Hükumeti istemez o nedenle para göndermez diyor... TC Resmi gazetede yazısı çıktı. Artık Kıbrıs ile ilgili mali konularda Erdoğan ilgilenecek. Muhatabımız artık Sayın Cumhurbaşkanı... Ekonomik Protokolle ilgili çalışmalarımız tamam. Gelecek hafta kendi içimizde bu süreci sonlandırırız diye düşünüyorum... Daha sonra heyetler görüşür ve imzalar atılır... Şimdi işler rayına giriyor... TC'deki seçimlerin bir engel yaratmamasını dilerim... Şu günlerde biraraya gelmemiz şart... Muhatap Cumhurbaşkanı mı olacak? Yürütmenin başı başbakandır... Kıbrıs Konusu olursa Cumhurbaşkanı'dır, mali konular olursa Başbakandır... Ankara ile görüşme talebimiz var... Başbakan ve Maliye olarak, belki de Dışişleri de olacak şekilde, Erdoğan'dan görüşme istedik... Uygulanamayacak olan konular varsa çıkmasını istiyoruz; daha gerçekçi, bizi hedefe bizi ulaştıracak bir çalışma istiyoruz...Yıllardır protokolde olup da uygulanamayan konuları görüşerek çıkarmamız gerekir. Demek ki uygulanmayacak. Mutabık kalınan tüm konularda hayata geçecek. Ekonomik büyüme istiyorsak, Türkiye ile serbest ticaret protokolünü hayata geçirmemiz lazım... 1 yıl önce Hükumeti kurarken farklılığımızı biliyorduk... Samimiyetle hareket edersek bu iş yürür demiştik... Buna karar verdik. İş başlarda daha sıkıntılıydık... Yakınlaşma sağladık... Şansızlıklar yaşadık... Zorluklar bizi daha da kaynaştırdı... Dayanışma ruhumuz oluştu... Bu şekilde devam edersek 5 yılı doldururuz... UBP kurultayında konuşmalar oldu. Hiç biri doğru çıkmadı. Biz aramızda konuştuk... UBP'nin kimse ile konuşmadığını gördük... Tufan Bey'le bazen çok çatıştık, ama gördük ki karşılıklı samimiyet var. Kötü niyet yok... Bu hükümette olmaktan keyif alıyorum...Başbakan Erhürman'a saygım var seviyorum da kendisini dedi.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş günlerdir gündemden düşmeyen Dome Otel hakkında net konuştu. Dün akşam Açık Oturum'da konuk olan Maliye Bakanı Denktaş; "Dome Otel'i iki milyon değil.. 200 milyon verseler vermeyiz"dedi. Vakıflar İdaresi Başkanı Benter' de kızdığını ifade eden Denktaş "Sen ihalemi açtın ki teklif kabul ediyorsun" dedi. "Ve teklif yapan birisiyle basının önünde resim çektiriyorsun" "Dome Otel bugün ki işletme yönetimiyle raiş bedeli üzerinde sözleşme yapılacak ve aynı yönetimle de devam edecek. Vakıflar İdaresi de kirayı yükseltmek istiyor.Başbakan Erhürman bu konuyla ilgileniyor. Yani devletin birçok Otel-İşletmeleri her sözleşme bitim tarihinde ihaleye mi çıkar. O zaman ileriye dönük yaptığı yatırımlar ne olacak işletmelerin. Dome Otel Gazino karı da olmadan Devletten ek gelir almadan kar ediyor. Benim için çok önem verdiğim Devletin üç kurumu vardı. Birincisi Mare Monte idi.. Şimdi alanda memnun değil. Üzerine birşey yapılmıyor. Keşke eski haliyle restore edilseydi. İkincisi KTHY idi. Battı. Üçüncüsü Dome Otel'dir. Otel'in yıllardır gelen bir çok aynı müşterisi var. Ve geldiklerinde aynı odalarını istiyorlar. Onlar Oteli bu haliyle seviyorlar. Ve otelde çalışan herkes benim vatandaşım. Ülkesini bilen gelen turisti bilgilendiren insanlar bunlar. Dome Otel aynı yönetimle raiş bedeli üzerinden kira sözleşmesi yapılarak devam edecek. Bu konuda Hükümet olarak farlı düşüncede olan yok." dedi.

Vergi iadesi;

Hükumet "vergi iadesi" vermeye hazırlanıyor.. Kredi kartıyla yapılan tüm alışverişler "KDV iadesi"olarak kartınıza bankanız tarafından yüklenecek. Maliye Bakanı Serdar Denktaş uygulamanın yakın zamanda başlayacağını söyledi.

Vicdani Ret konusu

"Karapaşaoğlu'nun mahkeme kararı uygulanmadan yetiştirebilir miydik dedik olmadı"

"Vicdani Ret şu an ivediliği yok"

Ülkemde bu hak olmalı.

Tüm dünyaya bende de bu hakkın olduğunu göstermeliyim.

Askerlik bir yılsa bu haktan yararlanacak olan kişi 1,5 yıl Güvenlik Kuvvetlerinde görev yapacak.

Editör: TE Bilisim