Demokrat Parti Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sn. Serdar Denktaş’ın babasının, kurduğu Türkiye’ye bağımlı siyasi rejimden şikayet ederek görevinden istifa etmesini ibretle izlemekteyiz.

Sn. Denktaş’ın özellikle TC Yardım Heyeti ile ilgili söyledikleri, babasının kurduğu bu rejimin TC’nin kuklası olduğunu ve Kıbrıs Türk toplumunun siyasi iradesinin tam anlamı ile gasp edildiğini göstermesi açısından ibret vericidir. Yıllarca bu gerçekleri dile getiren sendikamızı acımasızca eleştirip, rejimin tüm derin güçlerinin hedefi yapanların her nedense bugün bunları açıklamalarının nedenlerini sorgulamak toplumsal sorumluluğumuz gereğidir. Bunun için Sn. Serdar Denktaş şu sorulara açıklıkla cevap vermelidir.

1-      Kendisinin şu anda TC ile ilgili söylediklerini söyleyip, eylem yapan yurtseverler rejimin baskısına uğrarken Sn. Serdar Denktaş neredeydi?

2-      Demokratikleşmenin, sivilleşmenin karşısında duruş sergileyerek, Kıbrıs Türk toplumuna kukla rejimi dayatan kendisi ve partisi değil miydi?

3-      Özelleştirme adı altında kurumlarımız peşkeş çekilirken, bunlara tepki koyanlar polis, mahkeme baskısına uğrarken, kurumlarımızı geri alacağız deyip, seçimlerde halkı kandıran kendisi değil mi?

4-      Ercan Havalanı’nı geri alacağım derken aniden taraf değiştiren sonra da her nedense susan kendisi değil mi?

5-      Göç Yasası geçerken karşı çıkan, fakat hükümet olduktan sonra Göç Yasası’nı değiştirmeye bile yaklaşmayan kendisi değil mi?

6-      Kendi aile yakınlarına ait Kredi Bankası’nın buharlaşan milyonlarca sterlinini niçin hala ödenmediğini neden halkla açıklamamaktadır?

7-      Seçimlere üç gün kala Yakın Doğu Üniversitesi’ne sınıf öğretmenliği izni vermesi seçim rüşveti değil mi?

8-      Hepsinden önemlisi Sn. Serdar Denktaş’ın 2013 yılında basında çıkan haberlerde çek yasağına girdiği çek numaraları ile açıklanırken, görevden ayrılırken kendinin ve yakınlarının servet beyanını neden açıklamamaktadır?

Sn. Serdar Denktaş önce bu sorulara yanıt vermeli, ondan sonra toplum önüne çıkmalıdır.

Saygılarımızla,                                                                                                                                                                                                              Şener Elcil

                                                                                                                KTÖS Genel Sekreteri

Editör: TE Bilisim