Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Azerbaycan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Badraddin Güliyev’i kabul etti.

Bakanlıkta bugün öğleden sonra gerçekleşen görüşmede Güliyev’e, Makedonya Türk Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Milletvekili Enes İbrahim ile Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci eşik etti.
Nezaket ziyareti amacıyla gerçekleşen görüşmede konuşan Güliyev, Başbakan Yardımcısı Denktaş’a görevinde başarılar dilerken, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi hakkında görüş alış verişinde de bulundu.

GÜLİYEV: “RAUF R. DENKTAŞ, GEREK KIBRIS TÜRK HALKI, GEREKSE TÜRK DÜNYASINDA ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENEN GERÇEK BİR LİDER VE KAHRAMANDIR”
Azerbaycan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Badraddin Güliyev, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı da özlemle andığı konuşmasının devamında, Rauf R. Denktaş’ın gerek Kıbrıs Türk Halkı, gerekse Türk dünyasında çok önemli görevler üstlenen gerçek bir Lider ve kahraman olduğunu belirterek; “O’nu hem çok arıyor, hem de çok özlüyoruz. O’nun yolunda azimle yürümek hepimizin görevi” dedi.


GÜLİYEV: “HALKINIZ GERÇEK KAHRAMANLARDIR”
Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş mücadelesinden de övgüyle söz eden Azerbaycan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı; “Kıbrıs Türk Halkı’nın mücadelesini tüm dünyaya göstermek gerekir. Halkınız gerçek kahramanlardır” diye konuştu.
DENKTAŞ:
Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise, Güliyev’e teşekkür ederek, KKTC ve Kıbrıs Türk Halkı içinde Azerbaycan’ın kardeş ülke olduğunun altını çizdi.
Denktaş, Türk Dünyası ile daima işbirliği ve diyaloga hazır olduklarını da belirterek, heyeti KKTC’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
Hediye teatisinde de bulunulan görüşmede Denktaş, Azerbaycan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Badraddin Güliyev’e kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın “Kapılar” adlı kitabını takdim etti.






 
Editör: TE Bilisim