Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bugün yerel bir gazetede yayınlanan Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçilik Müsteşarı’nın cezaevine gidip, Cezaevi müdürüne ‘bizim çocuklara iyi bak’ dediğine ilişkin haberlerin tamamen asılsız ve yalan olduğunu söyledi.

Denktaş, Cezaevi Müdürünü bizzat arayıp bilgi aldığını da kaydederek, bu asılsız iddiaların provokasyon olduğunu ve suni bir gündem yaratılmaya çalışıldığını kaydetti.

DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; “Bu ülke bir hukuk devletidir kimse bunu sulandıramaz. Buna asla izin vermeyiz” dedi. “Bugün yerel bir gazetede yayınlanan Türkiye Cumhuriyeti’nin Büyükelçilik Müsteşarının cezaevine iki milletvekili ile gidip cezaevi müdürünün odasında ‘Bizim çocuklara iyi bak’ dediğine ilişkin haber tamamen yalan ve asılsızdır.

Cezaevi müdürünü bizzat aradım. Kendisi bana elçilik yetkililerinin rutin olarak kendi vatandaşlarını cezaevinde ziyarete geldiğini ancak asla böyle bir diyalog ve ortam yaşanmadığını teyit etti. Anlayacağınız yine provokasyon kokan asılsız haberlerle suni bir gündem yaratılmaya çalışılıyor. Bu ülke bir hukuk devletidir kimse bunu sulandıramaz. Buna asla izin vermeyiz.” 

Editör: TE Bilisim