DAÜ deniz kaplumbağalarını koruma projesi gönüllüleri ile İskele Belediyesi ortak bir çalışmaya imza attı. Deniz kaplumbağalarının yumurtlamasına elverişli sahil şeritlerinden olan İskele’de, sahil temizlik çalışması yapıldı. Pazar günü (2 Ağustos) saat 17.00’da İskele Balık Restorantı arkasındaki sahil şeridinden başlayan temizlik çalışması Karadeniz Kültür Derneği Ormanının kıyı şeridinin bitiminde son buldu.DAÜ deniz kaplumbağalarını koruma projesi gönüllüleri ile İskele Belediyesi’nin ortak düzenlediği temizlik çalışmasına İskele Sahil Lions Kulübü ile Girne Ada Lions Kulübü’nün yanı sıra gönüllü vatandaşlar da destek verdi.

Elagöz: “İskele Sahilleri ile yakından ilgileniyoruz”


DAÜ Deniz Kaplumbağalarını Koruma Projesi Sorumlusu Ali Murat Elagöz, temizlik çalışması öncesi açıklama yaptı. İskele ve Mağusa Sahilleri ile yakından ilgilendiklerini söyledi ve deniz kaplumbağalarının Mayıs ve Eylül ayları arasında buralara çok sayıda yumurta bıraktığına dikkat çekti. Sıcağa rağmen buradaki temizlik çalışmasına katılan tüm gönüllülere teşekkürlerini de sunan Elagöz, deniz kaplumbağalarının denize ulaşımını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Tayfun: “Katkı koymaya devam edeceğiz”

İskele Sahil Lions Kulübü Başkanı Övgü Tayfun da buradaki konuşmasında, bu tür etkinliklere destek olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi, destek olmaya da devam edeceklerine vurgu yaptı.

Sadıkoğlu: “Bu tür çalışmaları taktir ediyorum”

Deniz kaplumbağalarının denize ulaşımını kolaylaştırmak için yapılan temizlik çalışmasını taktir ettiğini söyleyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise, sıcak havaya rağmen burada kendileri ile birlikte olan tüm gönüllere teşekkürlerini sundu. Sosyal Sorumluluk projesi çerçevesinde yapılan neredeyse tüm etkinliklere İskele Belediyesi olarak katkı koyduklarına da dikkat çeken Sadıkoğlu, deniz kaplumbağaları için önemli olan İskele Sahillerini kullanan herkese daha dikkatli olmaları çağrısı yaptı.

Temizlik Çalışmasına kızı ile birlikte katıldı

Bu arada İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na İskele Sahillerindeki temizlik çalışmalarında kızı Radiye Sadıkoğlu ile İskele Belediyesi As Başkanı Mahmut Yılmazoğulları da destek verdi. Sahilde yapılan temizlik çalışmasındaki ana amaç yumurtalardan çıkmaya başlayan deniz kaplumbağalarının zarar görmeden denize ulaşımını kolaylaştırmak.
 
Editör: TE Bilisim